Omväxlande förhållanden för 360-gänget

Cirka 680 cyklister startade i lördags morse från Visby för att i varierat väder ta sig ett varv runt Gotland, 396 kilometers cykling.

Årets deltagarantal innebar i vanlig ordning nytt rekord.

Årets deltagarantal innebar i vanlig ordning nytt rekord.

Foto: Jonas Bäckström

Cykling2019-09-15 16:36

Gotland 360-deltagarna fick strålande väder på lördagen och desto tuffare cykelförhållanden på söndagen.   

– Vädret på lördagen var mycket bättre än vad alla hade väntat sig, så cyklisterna var överlyckliga. Det blåste en del, men det var ingen motvind utan snarare medvind, säger arrangören Philip Willners. 

I Djupvik var ett av depåstoppen beläget. Där avnjöt Erik Wahlström och Maria Evensson, från Göteborg, lokal glass skyddade från vinden en strandbod. 

– Det har varit fin och härlig cykling så här långt, vi njuter i fulla drag. Det är andra året vi lyckats få en startplats, säger Erik Wahlström. 

På lördagskvällen var det stor festmiddag i Ljugarn med närmare 600 sittandes till bords. 550 av cyklisterna övernattade i Ljugarn och 130 på Holmhällar. De vaknade upp till tuffare väder på söndagen.

– Det började regna riktigt kraftigt igen vid 09-tiden på söndagen och då var det en del som tackade för sig, lämnade banan och började cykla hemåt mot Visby. Det har varit sol, vind och vatten, konstaterar Philip Willners.

De snabbaste motionärerna anlände till målet i Visby vid lunchtid, sedan väntades den större andelen deltagare komma i mål sen eftermiddag.  

År för år har deltagarantalet i Gotland 360 stigit och i år blev det cirka 680 startande.  Till nästa år kommer det ske en drastisk ökning, då arrangemanget kommer anordnas under två helger med 700 startande varje helg. 

– Då kommer vi köra en helg medsols och en helg motsols runt Gotland, säger Philip Willners. 

Ankomst till depåstoppet i Djupvik.
Ankomst till depåstoppet i Djupvik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om