Dalhem har tackat ja till en plats i division 2

Dalhems damlag åkte ur division 2 förra säsongen, det blev ett tungt konstaterande. Nu är man tillbaka i division 2 sen man tackat ja till platsen som P18B lämnade.

23 april 2019 21:00

Dalhem klarade ett nytt division 2-kontrakt i sista omgången förra säsongen, men sen kom chockbeskedet att de tvångsdegraderades till division 3.

Nu har klubben fått tillbaka division 2-platsen sen P18 B tvingats att dra sig ur serien, men det var inte ett självklart ja från Dalhems sida.

– Först skulle vi bestämma oss på ett dygn och på så kort tid hann man inte riktigt landa i frågan. Vi hade ju siktet inställt på division 3. Tidigare har det varit lite strul och nu börjar vi få ihop truppen och då tror jag att det ändå var skönt för tjejerna att spela i trean, säger nye tränaren Thomas Wickman.

Men klubben fick ytterligare tid på sig att fundera och i måndags kväll hade man bestämt sig.

I måndags förmiddag hade vi lite diskussioner hur folk tänkte och hur bra är vi, de vill inte va en strykpåse i tvåan, de har varit ganska sargade och tappat glädjen. Men vi hade en anonym omröstning och jag ringde runt till de som inte var på träningen och sen tog vi beslutet att vi spelar i division 2, säger han.

Nu blir det lite tuffare motstånd för tjejerna, men Thomas är nöjd med sin trupp.

– Vi har inte så stor trupp, men de vi har tränar och har hittat glädjen i fotbollen igen. Jag har ju bara varit här i 1,5 månader och jag kommer inte in och gör något mirakel, vi måste göra det häär tillsammans, säger han.

På söndag är det tänkt att det blir seriepremiär för Dalhem med hemmamatch mot Sköllersta.

– Vi får se hur det blir, vi har redan missat första omgången och laget vi ska möta i helgen skulle ju mött P18B, men P18 hade kontaktat dem att de drog sig ur och då hade de avbokat resan, så vi får se om de får ihop det, säger Thomas.

Så jobbar vi med nyheter
Ulf Jönsson