Förlorade rond ett

FOTBOLL: En jämn fight på en svårmanövrerad konstgräsplan.
Spårvägens FF vann med 1-0 i Skarpnäck och FC Gute måste nu göra minst detsamma i sin hemmamatch.
- Vi kan inte skylla på underlaget, säger Jakob Sandberg.

11 oktober 2010 10:02
När han behövdes som bäst, var Gutekaptenen Daniel "Dante" Engström åter skadad. Hussein "Husse" al-Asadi har förvisso förtjänat mer speltid i Gute, men nog hade Dantes tyngd och stabilitet varit en tillgång i en så viktig kvalmatch.
Totalseger sett över två matcher är ett måste, om Gotland ska ha ett herrlag kvar i division 2.
Att matchen är viktig visade inte minst de många bortafans som rest med laget från ön.
Guteklacken var stundtals det enda som hördes i Skarpnäck.
- Vi märkte av det, absolut. Det kändes som att vi spelade på hemmaplan, i alla fall publikmässigt, menar Jakob "Jakan" Sandberg.

Saknade det sista lilla
Det började ändå sådär. Kanske var Spårvägen bättre på sin hemmaplan än vad Gute förväntade sig, även om Sandberg hävdar motsatsen efter slutsignalen i går.
- De är ett bra lag, som rullar bollen fint mellan sig. Och vi saknar det sista lilla. Vi har flera inspel i straffområdet, men väl där missar vi, berättar han.
Och visst hade gästerna lägen. Mikael Åskoogh var hetast inledningsvis och vräkte sig bland annat fram på ett fint inlägg, som missade hans panna med väldigt liten marginal.
Tidigt i andra halvlek var Jakan Sandberg lika nära på ett annat inspel från högerkanten.

Frånstuds
Men ofta såg bollen ut att studsa ifrån Guteanfallarna - kanske ett tecken på att de inte riktigt behärskade Skärpnäcks konstgräs.
Men det är ingen ursäkt, enligt Sandberg.
- Visst blir vi lite påverkade, bollen blir snabbare och studsar upp mer. Men vi ska kunna behärska det, så vi kan inte skylla på det, tycker han.
Med halvtimmen kvar var det hemmalaget som satte matchens enda mål, på en fast situation genom lagets skyttekung David Schäfer. En i övrigt stabil Felix Håkansson i Gutemålet lyckades inte hålla bollen utanför sina stolpar.
I matchslutet kom både Tobbe Ahlqvist och Adrean Lindblom in för att utöka gästernas offensiv och de hade också flera lägen till kvittering efter detta.

Jakan optimist
Men 1-0 stod sig och Spårvägen sätter därmed press på FC Gute inför returen på Gutavallen.
Jakan Sandberg är ändå optimistisk.
- 3-0 till oss hade ju varit bättre, men det är okej med bara ett mål bakåt på bortaplan. Vi borde kunna lösa det hemma, tycker han.
Resultatet innebär dock att Gute måste vinna - och att ett Skarpnäcksmål i Visby skulle göra uppförsbacken riktigt tung.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Bendelin