Från Vincennes i Frankrike till Gotland och Skrubbs är steget stort. De flesta trodde nog att Sten O Janssons återvända stjärna Super Nice skulle dra det längsta strået i ett fint kortlopp som inledde torsdagens lunchtrav ute på Skrubbs. Nu blev det istället en betydligt äldre kämpe i Let´s Dance D.E. som gjorde det och även han vann faktiskt sitt senaste lopp på just Vincennes, fast för 1,5 år sedan.

– Han är ruskigt snabb från start och i dag hade han perfekta förutsättningar, förutom motvinden ni har här, sade Klaus Kern.

Om nu Let´s Dance var flygande från start så flög vinnaren av dagens andra löpning desto lägre till slut.

Artikelbild

| Knappt men säkert. Klaus Kern kom från Rommetravet med Let´s Dance D.E. och ledde dagens första lopp från start till mål. Utvändigt syns Super Nice.

– Ja jäklar vad fort det gick sista biten! Jag trodde inte vi skulle hinna fram men desto skönare då att vi gjorde det, sade den allt mer anlitade Micael Stjernström på bredaste östgötska efter segern med Rasmus Raz.

3-åringsloppet gick till Eskilstuna-hästen Friendwithbenefits med Kim Eriksson i sulkyn. Det här var stoets andra seger på ön och förra tog hon tillsammans med sin tränare, Jörgen S Eriksson.

Femte årssegern blev det för högkapable Maverick Dream där Eva Lundahl kört Göran Hedréns valack i de två senaste. Nu satt hon mest och höll i sig såg det ut som och något sedvanligt segerskrik hanns inte med helt enkelt. 

Ann-Britt Hansson och hennes team fortsätter vinna lopp och med Hard Steel räknade man nu in årets sjunde, samtliga tagna hemma på Skrubbs.

– Han är lite segstark och fick springa på i sin takt, sade Petter Karlsson som körde.

Det mest dramatiska den här dagen var nog upploppet i lopp 6. När flera av de mer betrodda galopperat bort sig låg vägen öppen för The D.Red såg det ut som. Mikaela Rydberg hade gett sin häst ett perfekt lopp och när ledaren verkade slagen kom plötsligt galoppen. Då kom pappa Per Uddin längst ut i banan och fick vinna loppet istället med Mårten Olssons Escape Girl G.G.!

– Jag fick en perfekt resa i rygg på dottern och det är klart att det var synd att det inte fick bli en familjedubbel, konstaterade Per Uddin.

Rossa Regina var sedan läcker att skåda med Claes Sjöström i vagnen och här knep Henrik Hoffman en tränardubbel i och med Blue Star Cantabs silverspurt.

Dagen rundades av med två dubbelsegrande kuskar och först ut blev regerande champion Claes Sjöström. Med Jonny Lehrbergs Önas Nelly vann han knappt men säkert.

Avslutningen sedan till Micael Stjernström som åter satte dit en Tjelvar Andersson-häst till glatt odds.

– Det är extra kul att få vinna åt Tjelvar och han älskar verkligen sina hästar och lägger ner sin själ i det här, sade Mantorpskusken efter vinsten med Red Red Raz.