Vann SM i League of Legends - klar för VM

Gotlänningen Erik "ZiViZ" Lövgren är regerande världsmästare i League of Legends 1 vs 1 för amatörer. I helgen vann han det svenska mästerskapet vilket ger honom möjlighet att försvara sin titel i världsfinalen.

Erik "ZiViZ" Lövgren med världsmästartrofén från 2018. Om ett par veckor har han chans att försvara sin titel i Brasilien.

Erik "ZiViZ" Lövgren med världsmästartrofén från 2018. Om ett par veckor har han chans att försvara sin titel i Brasilien.

Foto: Marcelo Maragni

E-Sport2019-11-19 08:40

Den 23-årige Levide-sonen och League of Legends-spelaren Erik Lövgren gjorde stor succé i fjol när han vann världsfinalen av Red Bull Player One, amatör-VM i League of Legends 1 vs 1 som avgjordes i Sao Paulo. 

Nu har han givit sig själv förutsättningar att försvara sin titel. I helgen vann han den svenska finalen, vilket ger honom en plats i världsfinalen i Brasilien om ett par veckor.

– Det var mycket tuffare konkurrens i år jämfört med i fjol. Jag kände inte att jag hade lika goda chanser att vinna det den här gången. Men efter ett par matcher kändes det riktigt bra, då hade jag också hunnit se lite hur pass bra de andra var. Efter första kvartsfinalen kände jag att det här nog skulle kunna gå vägen igen, säger Erik Lövgren.  

Under våren och sommaren så spelade han i stort sett ingenting.

– Jag satte igång lite igen i september, sedan var kvalen till den svenska finalen i oktober. 

I fjol var det 16 spelare som kvalificerade sig till världsfinalen, i år har det utökats till 28 länder som skickar varsin representant. Som regerande mästare sticker han inte under stol med att målet är att försvara sin VM-titel.

– Målet har varit att försvara både den svenska titeln och världstiteln. Fram till finalen ska jag så gott jag kan scouta motståndet och lägga upp strategier för hur jag ska slå dem, säger Erik Lövgren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!