Ville Hirvisuo besökte klubben för ett par veckor sedan och nu har han skrivit på för två säsonger i den satsande allsvenska klubben.

– Jag har länge velat spela i Sverige och efter mitt besök i Visby kändes det helt rätt.

Klubben har en tydlig plan och målsättning och Visby är en fantastiskt fin stad.

Jag blev väl omhändertagen av alla under mitt besök så Visby IBK var ett lätt

val för mig, säger han.

24-åringen har sju säsonger bakom sig i finska högstaligan där han på 142 grundseriematcher gjort 88 poäng (41 mål och 47 assist). Han har även varit uttagen till landslagsläger.

– Jag bedömer att han håller hög allsvensk klass och skulle även kunna spela i SSL. Han är en ledartyp, stabil och gör få misstag. Han kan spela på i stort sett varje position, men vi kommer nog att använda honom som back i första hand, säger Joakim Bandholtz.

Kontakten med Hirvisuo kommer genom Waltter Mahlberg som anslöt till IBK från just TPS Åbo i fjol.

Nye tränaren Niklas Hovivouri är också nöjd med värvningen av Hirvisuo.

– Ville är en stor ledare i fysisk toppform och en lagspelare både på och utanför planen. Han är exakt den typ av spelare Visby behöver med fem säsonger bakom sig i TPS Åbo i finska högsta ligan. Det är en drömspelare för de flesta tränare med tanke på att han kan spela på flera positioner, säger han.

Visby IBK har också varit på jakt efter den före detta IBK-skyttekungen Hampus Dargren som senast spelade i FC Helsingborg. Där kvarstår intresset från IBK:s sida.

– Han har lite andra anbud. Det har inte känts lika positivt som tidigare om jag ska vara ärlig. Vi vill gärna ha Hampus, men vi får se, säger Joakim Bandholtz.