En mycket bitter poäng

Visby Roma gnuggade på riktigt bra, och hade inte varit oförtjänta av full pott mot Kristianstad. Gästerna vann dock med 2–1 efter straffar.

16 januari 2019 21:59

Det blev en poäng med ytterst bitter eftersmak för Visby Roma mot Kristianstad.

Tillställningen var inte överdrivet välspelad, under stundom var tempot för högt för att skallarna skulle hänga med.

Kristianstad gjorde ingen bra match, men hittade ett sätt att vinna. Det är som bekant styrka i sig.

Visby Roma var jobbiga och gjorde ett gott jobb med att sätta sig i respekt och driva spelet. Långa stunder hade de spelövertaget men lyckades inte kapitalisera.

VR-keepern Daniel Marmenlind håller en väldigt hög och jämn nivå, hans spel ger Visby Roma goda chanser i varje match de spelar. Sådant ska bara betala sig i form av poäng sett över en hel serie.

På andra sidan stod Joel Gistedt som gjorde ett precis lika bra jobb i målvaktsmatchen.

Efter en tekning i boxplay lobbade Lukas Renlund ut pucken och William Erenrot var med på noterna, slog på jetmotorerna och vann racet till pucken. Joel Gistedt i bortakassen var först på väg ut för att rensa pucken men fick vända tillbaka in i kassen. Erenrot var distinkt när han lätt upphakad snärtade in ledningspucken ovanför benskyddet på Gistedts stötsida.

Därefter var Mikael Adamsson nära att dubbla ledningen, men med Gistedt bortgjord fallerade backhandavslutet.

Tredje perioden tillhörde inledningsvis hemmalaget helt och hållet. De bet sig fast i offensiv zon och borde tagit chansen att skaffa sig en buffert. Så till den grad att Kristianstads coach Mikael Gath redan efter 5.49 kände sig tvingad att ta en timeout för att väcka sina spelare.

Sedan var det istället kvitterat med åtta minuter kvar. Marmenlind motade Fredrik Hanssons skott men Malte Sjögren var väl framme för att ta hand om resterna.

I förlängningen skapade Visby Roma flera heta chanser till att plocka hem bonuspoängen. Sett till 65 minuter skulle Visby Roma definitivt haft två poäng, kanske alla tre. Istället fick Joel Gistedt chansen att vinna matchen åt Skåningarna.

För att strö extra salt i såren var det Fredrik Lindblom som i den sjätte straffrundan bröt dödläget, släkten är värst.

Matchfakta

Visby Roma 1

Kristianstad 2

(0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 0–1)

Period 2: 1–0 (17.30) William Erenrot (Renlund) spel 4 mot 5.

Period 3: 1–1 (12.45) Malte Sjögren (Hansson).

Avgörande Straff: Fredrik Lindblom

Skott: 37–33

Publik: 698

Krönika

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström

Ämnen du kan följa