En uppföljare man väntat på

Visby Roma darrade till, men repade mod och körde över Mariestad. Nu väntar en kvalfavorit i repris mot Tranås AIF.

5 mars 2019 12:11

Tranås mot Visby Roma i playoff 2 kittlar lite extra för alla vi som var med när lagen brakade samman för tre år sedan.

Den gången började precis som nu matchserien i Visby och avslutades i Tranås.

Visby Roma hade fått slita för att ta sig fram medan Tranås surfat sig till playoff 2 allettan norra.Surret inför matchen stod Tranås för med Jimmie Jansson i spetsen som klagade över att Visby Roma var det ”grisigaste laget han mött”.

Jimmie Jansson hade stött på Visby under sin tid i Kallinge Ronneby. Som jag minns det påverkades inte Visby Roma det minsta utan fokuserade på sitt.

Det är klart att det måste varit frustrerande att ställas mot spelare som Tim Athley – smålänningen som tog smällar med ett leende.

Då vann Visby Roma det första mötet i Visby med klara 4–1 och inför returen vidtog Tranås extra åtgärder för få gotlänningarna ur balans. Visby Roma hade blivit lovade både 60 minuters träningstid liksom tillgång till tvättstuga.

Efter förlusten i Visby slutade den överenskommelsen i att tvättiden drogs tillbaka och träningstimmen blev 20 minuter på ospolad is. Dessutom tvingades Visby Roma att klä om i en barrack.

Effekten i matchen blev den motsatta. Taif vek ner sig föll med 1–4.

Åtta spelare i dagens Visby Roma och stora delar av lagledningen var med redan då. Det gör nog gärna om samma resa och har nu värmt upp.

I dag spelar Tim Athley i hockeytvåan med Alvesta, men spelare som Adam Eriksson, Micke Adamsson och Jonatan Stuxberg är kvar i Visby Roma som också kryddat med Christian Olsson, William Erenrot och Christian Hägg.

Samtidigt, finns det förstås en hel del revanschlusta hos de Tranåsspelare som är kvar och Tranås slutade faktiskt trea i allettan södra.

Lagkapten Filip Petersson som gjorde en handfull matcher i Visby Roma några säsonger tidigare har redan gått ut i Tranås Tidning att hans lag kommer att gå vinnande ur matchserien.

Han är extremt viktig för sin klubb, men det finns flera och inte minst radarparet Eric Gustafsson och Anders Skoog.

Klart är att det här är en uppföljare som åtminstone jag längtat efter och om stridsyxan var begravd är det hög tid att gräva upp den.

Tranås får bära favoritskapet i och med den högre placeringen i allettan samt fördelen av hemmaplan vid en eventuell tredje match.

Personligen ser jag matchserien som helt öppen.

De två mötena i allettan slutade med varsin seger på hemmais.Nu kommer Visby från två tuffa kraftansträngningar på fem dagar, medan smålänningarna kunnat återhämta sig under en veckas tid.

Eftersom mitt förhandstips på Visby Romas placering i allettan (sjua) samt förhandstipset mot Mariestad (2–1 i matcher) så går det inte att fega ur nu.

Visby Roma till playoff 3 med 2–1 i matcher.

Karlssons fyrling

Målvaktskampen: Daniel Marmenlind mot Fredrik Bergvik. Här ska och måste Marmenlind vinna.

Special teams: Visby Roma fick ingen utdelning i sitt powerplay mot Mariestad, men var ruggigt effektivt i boxplay. Kan man snäppa upp PP är mycket vunnet.

Släkten är värst: Oskar Lundberg gick poänglös från matchserien mot Mariestad. Nu är det Tranås och Lundberg spelade en säsong i Taif (11-12) och brukar vara producera poäng mot sitt gamla gäng. Detsamma gäller förstås Filip Petersson i Tranås.

Effektiviteten: Från att ha varit uddlöst mot Mariestad i första mötet kom man ut med en helt annan fart i hemmamötet och då kom också mållossningen. Mikael Adamsson fick fart på målskyttet (3) i playoff 1 och det bådar gott.

Så jobbar vi med nyheter
Mattias Karlsson