Elowsson: "Jag försöker få lite feeling"

En armbågsskada har stört uppladdningen inför GGN för fjolårsvinnaren Albin Elowson. Men siktet är ändå inställt på en ny seger.

En lycklig Albin Elowson fick äntligen lyfta segerbucklan i GGN förra året.

En lycklig Albin Elowson fick äntligen lyfta segerbucklan i GGN förra året.

Foto: Paula Zielinski

Enduro2019-10-25 09:34

Fjolårsvinnaren i Gotland Grand National Albin Elowson (startnummer 2) har haft en okej säsong så här långt, tycker han själv.

– Jag började med en andra plats totalt i EM i Portugal, första SM:et körde jag bra, men hade en förkylning i kroppen som sen gick vidare till bihålan som jag sen fick dras med några veckor, säger han.

Och i VM-deltävlingen i Tyskland blev han tvåa första dagen, men tvingades sen lämna återbud andra dagen på grund av sjukdom.

Det blev sen seger i Stångebroslaget och när EM-finalen i enduro skulle köras i Finland hade han chans att vinna totalt, men då kom vurpan som förstörde de planerna.

– Armbågen kom ur led, men det är sex veckor sen, så nu känns det ändå rätt bra, det ska inte hindra min start i GGN. Förutsättningarna är väl inte som jag önskat, men jag åker dit och gör mitt bästa, säger han.

Men han inser att det blir en tuff utmaning att försöka försvara sin seger från förra året.

– GGN är alltid jobbigt, men utgången på racet handlar mycket om hur starten blir, sen vet jag att det är flera som enbart satsat på det här loppet, men jag vet vad jag kan och faller bara alla pusselbitar på plats så kan det gå vägen, säger han.

Fjolårsracet bjöd på en riktigt tuff utmaning för förarna med regn och kraftig blåst.

– Ifjol var det brutalt, med storm och regn dessutom riktigt kallt. Det är alltid jobbigt med regn, men å andra sidan var det uppehåll men väldigt skitigt året innan, då fastnade gyttjan mer på hojen än i förra året, säger han.

Förutom att han själv siktar på seger så finns det en del motkandidater som är ute efter samma pokal.

Kjetil var ett av hoten, men hörde nu att han inte kommer till start, jag vet inte hur mycket hans bror Kenneth har satsat i år, men det finns flera som Filip Bengtsson, han vann SM och är riktigt snabb, Kvarnström kan också bli en segeraspirant, säger han.

Albin Elowson åker ut till Tofta för att kolla läget innan racet.

– Jag ställer in huvudet lite och försöker få lite feeling och minnas segern ifjol. Jag vill vinna och kommer inte att ge mig i första taget, jag vet ju känslan av att vinna och den känslan vill jag gärna få igen, säger han.

Tre stora race återstår den här säsongen för Elowson, först ut är GGN, sen Six Days och som avslutning blir det Novemberkåsan som körs i december. Kåsan har han vunnit de två senaste åren.

Det var extrema förhållanden för Albin Elowson och övriga förare i förra årets tävling.
Det var extrema förhållanden för Albin Elowson och övriga förare i förra årets tävling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om