Kjetil Gundersen lämnar återbud till GGN

En av toppförarna i Gotland Grand National lämnar återbud. Kjetil Gundersen som vann GGN 2017 kommer inte till start.

Kjetil Gundersen fick äntligen lyfta segerbucklan 2017.

Kjetil Gundersen fick äntligen lyfta segerbucklan 2017.

Foto: Malin Stenström

Enduro2019-10-14 20:10

Om knappt två veckor är det Gotland Grand National. Men en av favoriterna, norrmannen Kjetil Gundersen kommer inte till start.

Varför är oklart.

– Jag har hört ryktesvägen att han inte skulle komma och har försökt att nå honom. Idag kom ett mejl från hans fru som säger att Kjetil inte kommer till start, varför vet jag inte i nuläget, säger Conny Bohlin, vd, Nordic Sport&Event. 

Därmed missar tävlingen en av de heta segerkandidaterna, Kjetil Gundersen har en seger i GGN 2017 och innan dess har han alltid varit uppe i toppen av resultatlistan de gånger han tagit sig i mål.

Men det finns fortfarande flera starka namn kvar och det kan bli ett race där ett tiotal förare har chans att vinna GGN.

– Det är många duktiga förare som kan vara med och slåss om segern i år, men det är ju naturligtvis tråkigt att inte Kjetil kan komma, säger Conny Bolin.

Och ett intressant namn som kan dyka upp i startlistan är GGN-kungen Mats "Lappen" Nilsson med åtta segrar i tävlingen, han är inte anmäld ännu.

– Jag skulle inte bli förvånad om han kommer, säger Conny Bohlin.

Kjetil Gundersen på jakt bakom Mike Brown i 2017-års GGN.
Kjetil Gundersen på jakt bakom Mike Brown i 2017-års GGN.
Fakta

Här är några av de hetaste namnen i årets Gotland Grand National: Eero Remes, Mikael Persson, Robert Kvarnström, Mikael Persson, Filip Bengtsson, Kenneth Gundersen, Oskar Ljungström och Joakim Ljunggren.

De senaste årens vinnare: 2018: Albin Elowson, 2017: Kjetil Gundersen, 2016: Kenneth Gundersen, 2015: Josh Strang, 2014: Pierre-Alexandre Renet, 2013: Pierre-Alexander Renet, 2012: Pierre-Alexander Renet, 2011: Pierre-Alexandre Renet, 2010: Mats Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om