Papenmeier: ”Har siktet inställt på prispallen”

Hon tillhör världseliten i motocross. Nu ska Larissa Papenmeier från Tyskland tävla i GGN för första gången. ”Jag gillar att ta mig an lite svårare uppgifter”, säger hon i ett pressmeddelande.

Larissa Papenmeier kommer till Gotland för att tävla i GGN.

Larissa Papenmeier kommer till Gotland för att tävla i GGN.

Foto: Privat

Enduro2022-10-24 10:03

Det kommer att krylla av starka namn på Tofta skjutfält i helgen när Gotland Grand National avgörs.

Den 39:e upplagan i ordningen av höstklassikern.

På plats för första gången kommer Larissa Papenmeier att vara. En av världens bästa motocrossförare på damsidan.

På meritlistan finns bland annat tio vinster i damernas VM-serie.

GGN blir en ny utmaning för henne.

– Jag gillar att ta mig an lite svårare uppgifter och testa på olika motocrosstävlingar. Dessutom är jag mycket förtjust i det svenska landskapet och de svenska banorna. När jag hörde talas om endurotävlingen blev jag därför genast nyfiken. Även om det är något annat mot vad jag egentligen är van vid är jag redo för utmaningen och har siktet inställt på prispallen, säger Larissa Papenmeier i ett pressmeddelande. 

32-åriga Larissa Papenmeier kommer till Gotland tidigt på onsdagen för att träna och förbereda sig inför det tuffa loppet.

– Motocrossen har alltid funnits i mitt liv och jag älskar hur sporten ständigt utmanar mig. När jag började köra fanns det få kvinnliga förare och det känns kul att fler och fler kvinnor har börjat upptäcka motocrossen. För egen del känns det även fint att kunna vara en förebild för unga tjejer. Här tycker jag svenska sponsorer som Yamaha ligger i framkant – de är riktigt duktiga på att lyfta och stötta just unga och kvinnliga förare, fortsätter Larissa Papenmeier. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!