Fårösund tillbaka i fyran nästa säsong

När Fårösund Goik för ett par år sedan trillade ned i division fem berodde det bland annat på spelarbrist. Nu har de, med hjälp av lånade spelare, lyckats ta sig tillbaka till division fyra igen.

8 oktober 2019 13:39

Efter vinstmatchen mot Klintehamn den 22 september som slutade 4-1 var det klart att Fårösund Goik åter är tillbaka i division fyra till nästa säsong. 

– Det är klart det känns positivt. En gång i tiden var det vi som spelade ned oss men nu har vi klarat att spela oss tillbaka upp igen, säger tränare Hans Rosengren. 

Målet var serievinst men den kneps av IFK Visbys B-lag som kammade hem 46 poäng medan Fårösund Goik slutade på 43. I och med att IFK vann med ett B-lag var det tvåan, alltså Fårösund, som blev uppflyttade till nästa säsong.

– Målet är att vi hamnar någonstans i mitten av tabellen. Det går inte att bara spela och hoppas på det bästa, konkreta mål behövs. Och ska man bli bra då måste man träna, säger Rosengren.

Nedsteget till division fem berodde bland annat på spelarbrist i laget. Den här säsongen har Goik haft möjlighet att låna fyra andra spelare från olika klubbar för att täppa till vissa hål.

– Vi har nog haft ungefär två lånespelare per match, ibland tre och vid något tillfälle har alla varit aktiva samtidigt. I division fyra kommer vi inte ha den möjligheten så vi måste försöka lösa spelarbristen på egen hand. Just nu vet jag inte hur det ska gå till, säger Hans Rosengren. 

Fårösund Goiks bidrag till skytteligan heter Johnny Larsson och hamnade på en andraplats med sammanlagt 17 mål. Etta kom Joakim Olofsson från Visby BoIS med 31 mål. 

 

Så jobbar vi med nyheter
Emil Karlsson