Folkrace lockade storpublik

Det var fullt ös när folkracefestivalen i Follingbo gick in på dag två av tre under torsdagen.

20 juli 2017 20:10

Gotlandsfestivalen i folkrace lockade stor publik till Follingbo under torsdagen.

– Jag skulle nog säga att det är en 1500 på plats. Det är fart och fläkt och det händer saker. Det är därför jag tror att så många kommer, säger tävlingsledaren Lars Jakobsson.

I år är det 270 tävlande på plats. En av dem är Matilda Hasselquvist, 22 år och ursprungligen från Oskarshamn. Hon upptäckte folkrace genom sambon och för två år sedan tog hon steget och började köra själv.

– Jag ville testa och se vad jag tyckte. Det var jättekul. Adrenalinet är det bästa. Och när det går bra! Jag kan bli riktigt arg när det går dåligt, säger hon.

Tidigare under torsdagen vann Matilda också sitt allra första heat.

– Det kändes så himla roligt. En fantastisk känsla.

På läktaren hade ett hundratals personer samlats som intensivt följde de olika heaten. Bland damm och högljudda motorljud i den gassande solen satt bland andra Marica Eriksson med föräldrar.

– Det bästa är gemenskapen. Man träffar folk och det händer mycket. Sen går det ju fort också, säger Marica Eriksson.

Att gå på folkracefestival är inget nytt för Marica och hennes föräldrar. De har varit här flera år. Men Tryggve Eriksson tycker att folkrace tappat lite av den charm sporten en gång hade.

– Nuförtiden är det för mycket pengar i sporten. Folkrace är inte längre något för alla. Men det är kul att vara här. Folkrace är inte den där skönhetssporten, här smäller det. Det är det som är tjusningen, tycker jag.

Så jobbar vi med nyheter
Lukas Nilsson