Ahl Holmström får chansen i landslaget

Han har varit med på fyra landslagsläger tidigare. Nu får Alexander Ahl Holmström chansen i Sveriges U20-trupp, som snart reser till Spanien.

Alexander Ahl Holmström spelade från start i 0-2-förlusten mot GIF Sundsvall.

Alexander Ahl Holmström spelade från start i 0-2-förlusten mot GIF Sundsvall.

Foto: Patric Söderström TT

Fotboll2019-09-25 17:43

FC Gute-fostrade Alexander Ahl Holmström har varit uttagen till fyra landslagsläger i P16 och P17 tidigare, men inte gjort någon landskamp.

När Tomas Turesson  presenterade sin U20-trupp för spelare födda 1999 och 2000 fanns den gotländske forwarden med.

Sverige reser i mitten av nästa månad till Marbella på den spanska sydkusten, för att möta Frankrike och Norge i en trenationsturnering den 12 och 14 oktober.

Ahl Holmström har nyligen kommit tillbaka efter skada. 

Det var i matchen mot Hammarby i början av augusti som Kalmar FF:s forward kolliderade våldsamt med motståndarnas målvakt. Snabbt konstaterades det att 20-åringen åkt på en fraktur på underarmen och väntades bli borta länge.

Men han kom tillbaka snabbare än väntat och fick hoppa in mot Östersund i en bortamatch den 14 september.

Forwarden har efter vårens spel (lån) i Oskarshamn (division 1) fått alltmer förtroende och gjort fyra framträdanden från start och tre inhopp för smålänningarna i allsvenskan.

Kalmar ligger på tolfte plats och föll med 0-2 mot GIF Sundsvall i tisdags.

Tre gotlänningar

I tisdagens allsvenska match mellan Kalmar och GIF Sundsvall på Guldfågeln arena fanns tre gotlänningar med på planen. Förutom Alexander Ahl Holmström och Thomas Löfkvist i hemmalaget, höll Adam Ladebäck i domarpipan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!