Ahl-Holmström i sitt livs form: "Nu kör jag bara"

Gais gjorde sitt första allsvenska mål på över 4000 dagar. Målskytt? Den gotländske anfallaren Alexander Ahl-Holmström – som är i sitt livs form. “Jag känner att jag har utvecklats och lärt mig mycket de senaste åren”.

Alexander Ahl-Holmström jublar efter Gais första allsvenska mål på många år.

Alexander Ahl-Holmström jublar efter Gais första allsvenska mål på många år.

Foto: Jörgen Jarnberger

Fotboll2024-04-09 11:30

Den anrika Göteborgsklubben gör sin första allsvenska säsong sen 2012, och på måndagskvällen vann laget över Värnamo med 2–1.  

Bakom segern låg formstarka anfallaren Alexander Ahl-Holmström, 25, som har FC Gute som moderklubb. Han gjorde klubbens första mål på många år, och glädjen var stor efteråt.  

– Det var väldigt skönt att få sätta dit den och hjälpa laget efter premiären så klart, det kändes extra skönt. Det var en bra insats över hela matchen från oss, säger Ahl-Holmström till Helagotland dagen efter segern.  

Premiären, ja. Då förlorade Gais med hela 0–4 mot Brommapojkarna.  

– Man kan säga mycket om den matchen, men BP straffade oss på sina lägen och jag tycker inte att vi var så dåliga som resultatet visade. Men sån är fotbollen ibland och det gäller att komma upp och köra igen och det visade vi nu.  

Du gjorde det första allsvenska målet på väldigt många år för Gais. Vad betyder det för dig?  

– Mycket! Att få kunna ge tillbaka... Sen jag kom till Gais har jag fått mycket kärlek och mycket stöttning från alla håll och kanter. Man vill bara ge tillbaka och kan jag göra det med mina mål och hårt arbete så är jag väldigt tacksam över att kunna göra det. Det är så klart kul. 

undefined
Alexander Ahl-Holmström jublar efter målet mot Värnamo.

 Ahl-Holmström har varit het hela våren, och gjorde bland annat fyra mål i Svenska Cupen.  

– Jag har kommit in i det bra och jag har lärt mig mycket från förra året, säger han om formen och fortsätter:  

– Förra året var det mycket nytt, nu har jag varit här ett tag och kommit in i det och man kan slappna av mer. Det sitter mer i ryggmärgen nu, innan kanske man tänkte mer. Ska jag göra si eller så? Nu kör jag bara och då flyter det på och kommer av sig själv.  

Har du varit bättre än nu?  

– Nej, det tror jag inte. Jag känner att jag har utvecklats och lärt mig mycket de senaste åren. Man har lärt sig mycket och blivit erfaren och jag jobbar på att bli ännu bättre.  

Anfallaren hade sen tidigare ett allsvenskt mål i sitt CV (för Kalmar FF säsongen 2020), och nu hoppas han att det blir ännu fler.  

Något personligt mål har han dock inte.  

– Klart att man har funderat, men det finns inget uttalat så. Och hade jag haft det skulle jag ha hållit det för mig själv. Jag kör på, jag känner mig i bra form och jag spelar mitt spel. Hur många mål det blir får vi se. 

undefined
Ahl-Holmström i en duell med Värnamos Samuel Kotto.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!