Allsvenskt intresse för den gotländske forwarden

Han har gjort dundersuccé och toppar skytteligan i Superettan. Men snart kan Alexander Ahl Holmström vara förlorad för AFC Eskilstuna. Enligt klubbens sportchef finns det allsvenskt intresse för den gotländske anfallaren.

Alexander Ahl Holmström har varit glödhet.

Alexander Ahl Holmström har varit glödhet.

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Fotboll2021-06-04 16:28

22-årige Alexander Ahl Holmström lämnade Kalmar FF efter sparsamt med speltid i fjol och skrev i stället på för AFC Eskilstuna i Superettan.

Där har den långe forwarden fått det att lossna ordentligt.

I den senaste matchen mot Trelleborg i lördags blev det tre mål – redan i första halvlek. 

Ahl Holmström har stundtals varit utanför AFC:s startelva i vår och nu gjort sex mål på fem starter och tre inhopp. Bara två av lagets totalt åtta mål har kommit från andra spelare.

Enligt AFC:s sportchef Jawad Al Jebouri finns det allsvenskt intresse efter gotlänningens succéstart.

– Alexander har verkligen hittat en miljö där han utvecklas och vi kommer att kräva bra ersättning om vi ska släppa honom. Samtidigt är det här ett kvitto på att vi har gjort bra scouting där vi hittat en spelare som stod utan klubb. Men i dagsläget finns det inget konkret bud, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Under fredagen presenterades Alexander Ahl Holmström som en av tre nominerade till månadens spelare i Superettan. 

"Stod för fyra mål i maj och bland annat ett hattrick i första halvlek i 3–2-segern mot Trelleborg", skriver sajten superettan.se.

Övriga nominerade är Dijan Vukojevic från Norrby IF och GIF Sundvalls Pontus Engblom.

"Nåt så fint som en gammal hederlig måltjuv som profilerar på det mesta som ramlar ned i motståndarnas straffområde. En Pippo Inzaghi i gotländsk tappning, om du så vill" skriver Sportbladet om Ahl Holmström.

Närmast för AFC Eskilstuna och Ahl Holmström väntar Brage på bortaplan i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!