Avspark i damfyran – sĂ„ Ă€r lĂ€get i klubbarna

SeriepremiÀr i damfyran i morgon. SÄ hÀr Àr lÀget i klubbarna inför avspark.

Visby AIK Àr nya i damfyran. HÀr bild frÄn futsalsÀsongen.

Visby AIK Àr nya i damfyran. HÀr bild frÄn futsalsÀsongen.

Foto: Michael HĂ€glund

Fotboll2024-04-30 19:30

Fardhem Garda/Levide

Det unika samarbetet mellan grannklubbarna och konkurrenterna gĂ„r nu in pĂ„ sin andra sĂ€song i damfyran. I fjol blev det sju segrar pĂ„ 18 omgĂ„ngar för det unga lagbygget. I truppen sticker mĂ„lfarliga Aweli Beru Odol ut med nio mĂ„l pĂ„ tolv matcher. Ellie Lundqvist kom tvĂ„a i den interna mĂ„lligan med fem mĂ„l pĂ„ tolv matcher. 

PremiÀrmotstÄndare: P18 B (borta) 1/5.

Visby AIK

Klubben Àr tillbaka pÄ damsidan och gör en nysatsning. Visby AIK var med i vinterns futsalserie och kom dÀr femma av sju lag. Det finns en del rutin i truppen. Mest namnkunnig Àr Ella Bani Shoraka som anslutit frÄn P18 IK:s division 1-lag. Kaptenen Engla Olin Àr en annan viktig spelare.

PremiÀrmotstÄndare: Dalhem B/IFK Visby (hemma) 2/5.

Hangvar B

A-laget gick upp i division 3 och klubben har kvar ett B-lag i fyran. Ett perfekt steg för att ge spelare som behöver speltid just det i den lokala serien. Hangvar B slutade sist med 12 poÀng i fjol.

PremiÀrmotstÄndare: Klintehamn (borta) 1/5.

Dalhem B/IFK Visby 

Förra sĂ€songen hĂ€ngde laget med i toppstriden hela vĂ€gen och mycket tack vare rutinerade anfallaren Mikaela Leveau som gjorde elva mĂ„l pĂ„ fyra matcher. 

PremiÀrmotstÄndare: Visby AIK (borta) 2/5

P18 IK B

Klubben har det kÀmpigt i division 1, men rÀkna med ett vasst B-laget i fyran. Har flera rutinerade namn. Den som sticker ut mest Àr Pauline MÄrtensson som öste in mÄl i serien förra sÀsongen.

PremiÀrmotstÄndare: Fardhem Garda/Levide (hemma) 1/5.

Klintehamn

Se separat artikel.

PremiÀrmotstÄndare: Hangvar B (hemma) 1/5.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!