Bayern i brygga – mĂ„ste vinna borta mot Paris

Åtta klubbar ska reduceras till fyra. FĂ„r Champions League en ny mĂ€stare eller kan Bayern MĂŒnchen resa sig efter chockförlusten hemma i förra veckan? I dagarna kommer svaren – nĂ€r kvartsfinalreturerna avgör.

Paris Saint-Germains Kylian MbappĂ©, i mitten, trycker in ett av sina tvĂ„ mĂ„l i 3–2-segern mot Bayern MĂŒnchen. PĂ„ tisdagskvĂ€llen spelas kvartsfinalreturen i Champions League i Paris.

Paris Saint-Germains Kylian MbappĂ©, i mitten, trycker in ett av sina tvĂ„ mĂ„l i 3–2-segern mot Bayern MĂŒnchen. PĂ„ tisdagskvĂ€llen spelas kvartsfinalreturen i Champions League i Paris.

Foto: Sven Hoppe/AP/TT

Fotboll2021-04-12 18:25

Paris SG kan luta sig mot 3–2 pĂ„ Allianz arena i förra veckan. I och med bortamĂ„lsregeln mĂ„ste Bayern vinna med minst 2–0 eller 3–1 för att gĂ„ vidare efter 90 minuter.

Kan Bayern vÀnda?

Det som talar för tyskarna Àr att de dominerade hemmamatchen klart, men gick bort sig defensivt. TvÄmÄlsskytten Kylian Mbappé straffade Bayern skoningslöst.

Och PSG har visat starkare form utanför Parc des Princes den hÀr sÀsongen.

– Jag hĂ„ller med om att vi har varit bĂ€ttre borta Ă€n hemma. Det Ă€r nĂ„got vi fĂ„r titta nĂ€rmare pĂ„ efter sĂ€songen, men vi fĂ„r hoppas att det vĂ€nder med start i morgon, sĂ€ger trĂ€naren Mauricio Pochettino pĂ„ en presskonferens.

PSG fĂ„r klara sig utan lagkaptenen Marquinhos, mittbacken som klev av med en skada i MĂŒnchen. MittfĂ€ltaren Marco Verratti, som varit coronasjuk, Ă€r med i truppen men Ă€r sannolikt ingen startspelare. Bayern meddelar att Robert Lewandowski Ă€r tillbaka i trĂ€ning men Ă€r inte aktuell för matchen i Paris.

– Vi mĂ„ste göra fler mĂ„l. Man kan alltid prata om de inslĂ€ppta mĂ„len men jag tror inte nĂ„gon hade protesterat om vi vunnit med 5–3 eller 6–3. PĂ„ nĂ„got sĂ€tt sköt vi oss sjĂ€lva i foten, sĂ€ger Bayerns anfallare Thomas MĂŒller till uefa.com.

Återbesök i Sevilla

Pandemirestriktioner tvingar Porto och Chelsea tillbaka till Sevilla, skĂ„deplats Ă€ven för kvartsfinalreturen. Tack vare Mason Mounts och Ben Chilwells mĂ„l i förra veckan har Londonklubben till synes stabila 2–0 att bygga vidare pĂ„.

Men Porto var det spelförande laget i lÄnga perioder i det första mötet och skapade ett flertal chanser. Ett hyggligt tidigt ledningsmÄl ger kvartsfinalen nerv.

– Vi Ă€r bara halvvĂ€gs, sĂ„ vi mĂ„ste tro, sĂ€ger Portos trĂ€nare SĂ©rgio Conceicao till uefa.com.

Stopp för Klopp?

Atlético Madrid satte stopp för Liverpool i Ättondelsfinalspelet förra sÀsongen. Risken Àr överhÀngande att Real Madrid övertar den uppgiften nu.

Mohamed Salahs reducering var ytterst viktig i 1–3 förlusten i Madrid. 2–0 hemma pĂ„ Anfield rĂ€cker för att nĂ„ semifinal. Men Liverpools prestationer pendlar kraftigt. Managern JĂŒrgen Klopp mĂ„ste fĂ„ ut det allra bĂ€sta ur det röda kollektivet.

Ska Haaland sÀnka City?

Phil Fodens 2–1-mĂ„l i sista minuten sĂ„g till att Manchester City kliver in i bortareturen mot Dortmund med ett övertag, om Ă€n ett klent sĂ„dant. Förlusten hemma mot Leeds i Premier League i helgen fĂ„r en och annan varningsklocka att ringa nu nĂ€r City gĂ„r in pĂ„ upploppet i en titeljakt pĂ„ fyra fronter.

Dortmund har i Erling Braut Haaland en anfallare inget motstÄndarförsvar gÄr sÀker mot.

Fakta: Matcherna i Champions League

Returerna i kvartsfinalerna:

Tisdag: Chelsea–Porto (2–0), Paris Saint-Germain–Bayern MĂŒnchen (3–2).

Onsdag: Dortmund–Manchester City (1–2), Liverpool–Real Madrid (1–3).

Samtliga matcher har avspark 21.00.

Semifinaler (27–28 april och 4–5 maj): Paris Saint-Germain eller Bayern MĂŒnchen–Manchester City/Dortmund, Real Madrid/Liverpool–Chelsea/Porto.

Final: 29 maj i Istanbul.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!