Bittert för Gute – tappade ledning till förlust

Gute gick mot sin första seger, men hemmalaget vände och satte avgörande 3–2 på tilläggstid. "Det är riktigt tungt nu", säger lagkapten Filip Hägglund.

Gute föll med 2-3 i bortamötet med Skiljebo.

Fotboll2024-04-13 17:01

Förlust i premiären, oavgjort med mersmak mot IK Franke följdes upp med 2–3 borta mot Skiljebo.

Gute startade som senast, men med skillnaden att Roberts Zelmanis som är tillbaka i efter avstängning gick in i mittlåset bredvid Alexander Ernström samtidigt som unge Wilmer Söderqvist fick inleda på bänken.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen efter ett rejält misstag i Guteförsvaret där Marcly Tshikupe fick bollen till skänks och kunde raka in 1–0 redan efter tre minuter.

– Vi börjar matchen halvdant, men jobbar oss in i den ganska snabbt och spelar helt okej i första. Men efter det så. Jag vet inte, säger Filip Hägglund.

De första tio minuterna var Skiljebos trots den kraftiga motvinden på Hamre IP, men sedan tog Gute över matchen och då kom även kvitteringen.

Filip Hägglund på centrala mittfältet passade Bruno Vilar som skickade vidare till en framrusande Hugo Kahlbom på högerkanten som med ett lågt slaget inlägg hittade Emil Hodin som stötte in kvitteringen.

I andra halvlek var det Gute som fick kämpa i den tuffa motvinden.

Skiljebo vaskade fram ett riktigt fint läge efter 52 minuter när målskytten Marcly Tshikupe rann igenom och kom fri med Gutemålvakten Theo Graaswoll som var snabbt ute och räddade.

Gutes första farliga läge i andra kom efter 70 minuter när Neil Hillion testade från distans, men Skiljebokeepern kunde styra bollen i ribban. På den efterföljande hörnan höll dock Emil Hodin sig framme och nickade in 2–1, hans tredje mål för säsongen.

– Vi har hyfsad koll på dom, de gör några byten och de ger dom energi.

Skiljebo gav emellertid inte upp utan väntade på sina chanser och efter 82 minuter satte William Björk 2–2.

Gute fick också – bara tre minuter senare ett gyllene läge på ett inlägg från Ossian Ogestad men Emil Hodins nick smet utanför. Det hade så klart kunnat bli en annan utgång på matchen, men istället tryckte de på ganska hårt i slutet, säger Filip Hägglund.

Skiljebo var ytterst nära att kontra in ett segermål, men Theo Graaswoll räddade, men på tilläggstid trycktes gästerna tillbaka och på en hörna när matchuret stod på 95 tryckte Skiljebo in 3–2.

En poäng på de tre första matcherna. Ni kan inte vara nöjda?

– Det hade varit skönt med fler poäng, men matcherna är spelade och det är inget vi kan göra åt. Vi jobbar vidare med det som behöver jobbas vidare sen är det ny match nästa helg.

Matchfakta

Division 2 Norra Svealand

Skiljebo–FC Gute 3–2 (1–1)

1–0 (3) Marcly Tshikupe. 1–1 (15) Emil Hodin. 1–2 (71) Emil Hodin. 2–2(82) William Björk. 3–2 (90)

Startelva (4–2–3–1): Theo Graaswoll – David Rasmusson, Alexander Ernström, Roberts Zelmanis, Hugo Kahlbom – Pap Lamin Jawara, Filip Hägglund – Robin Alnäs, Bruno Viloran, Ossian Ogestad – Emil Hodin.