Chelsea vann svenskmötet – körde över PSG

Chelsea besegrade Paris Saint-Germian med 3–0 i Champions League, där anfallsstjärnan Sam Kerr stod för ett drömmål.

Amanda Ilestedt och PSG är vidare till kvartsfinal i Champions League. Arkivbild.

Fotboll2022-12-22 23:01

Amanda Ilestedt i Paris Saint-Germain. Zecira Musovic, Magdalena Eriksson och Johanna Rytting Kaneryd i Chelsea. Det var svenskmöte när Chelsea tog emot PSG på Stamford Bridge i den sista gruppspelsmatchen i Champions League.

Londonklubben tog ledningen i den 42:a matchminuten efter att anfallsstjärnan Sam Kerr fick till en drömträff strax utanför straffområdet.

I den andra halvleken utökade Chelsea till 2–0 och sedan 3–0. Målskytt båda gångerna: Lauren James.

Matchen slutade 3–0 och resultatet innebär att båda lagen går vidare till kvartsfinal, Chelsea som gruppetta och Paris Saint-Germian som tvåa.

Magdalena Eriksson, Zecira Musovic och Amanda Ilestedt spelade 90 minuter. Johanna Rytting Kaneryd byttes in med halvtimmen kvar.

Fakta: Så fortsätter Champions League-slutspelet: