Dalhem flyger - upp på andra plats

Två raka segrar och 7–1 i målskillnad. Dalhem ligger med två omgångar kvar att spela tvåa i division 2 östra Svealand.

Olivia Yttergren gjorde ett av målen i Dalhems sköna 3-1-seger mot Lidingö.

Fotboll2020-09-13 11:24

Dalhem låg pyrt till efter den tunga bortaförlusten mot Bele Barkarby (3–4) och där laget fixstjärna Mary Wanijku Kinuthia skadades efter en vårdslös eftersläng.

Men Dalhem tog smällen och kom ut starkare från matchen.

Först besegrades IFK Haninge med 3–0 och på lördagen tog man IFK Lidingö av bara farten och med Mary Wanijku Kinuthia tillbaka i startelvan.

Matchen på Lidingövallen avgjordes redan i första halvlek efter en rasande start från gästerna där Elin Friström satte 1–0 redan efter fem minuter. Hilda Nygren ökade på till 2–0 efter tolv minuter och när inbytte Olivia Yttergren efter 42 minuter gjorde sitt första mål för säsongen var saken klar.

IFK Lidingö låg på hårt i andra halvlek, men Dalhem höll undan. Lidingö friserade siffrorna något när kaptenen Irina Dempsey knorrade in en frispark i 89:e minuten.

Dalhem har nu Två omgångar återstar varav den sista ett ö-derby mot P18.