"Det här kan sluta hur som helst för FC Gute"

Spelmässigt var FC Gute minst lika bra som Stocksund. Men några olycksminuter i första halvlek blev förödande. Det kan kosta en plats i division 2.

William Jan gjorde ett av målen och spelade fram till ett annat när FC Gute föll mot IFK Stocksund.

Fotboll2019-09-22 20:25

Gute hade kunnat halka ner på nedflyttningsplats.

Som tur var förlorade bottenkonkurrenterna Valbo, IFK Mora och Sundbyberg sina matcher redan i lördags.

Tabelläget är därmed oförändrat, efter den tunga uddamålsförlusten mot Stocksund, inför slutspurten.

Det plus att spelet faktiskt långa stunder såg ganska bra ut mot topplaget är det positiva som Visbylaget får ta med sig.

Annars finns det inte mycket att glädjas över.

Formen är fortsatt usel.

Laget har inte vunnit en match på tre (!) månader.

Försvaret läcker som ett såll.

Dessutom fortsätter skadeeländet.

Nu saknades Mikael Rynell, Gustaf Nordkvist, Viktor Walldén, Niilo Hautala från start. Plus långtidsskadade Filip Hägglund. Detta tvingade tränaren Mikael Waktel till att bland annat ställa ett reservbetonat mittfält på planen, mot seriens kanske bästa anfall. Anfört av spelskicklige Ljeutrim Makolli och målsprutan Charbel Ceylan.

Hemmalaget fick annars - som så många gånger tidigare - en kalasstart och skyttekungen Villiam Dahlström rullade in ledningsmålet efter tre minuter. Snyggt framspelad av William Jan.

Inom loppet av tre minuter vände gästerna på steken och 1-0 blev 1-3. Stackars Eric Lönn mellan stolparna hade inte mycket till hjälp, när Ceylan och kompani hade lekstuga i Gutes straffområde. Ceylans 4-1, som fullbordade hans hattrick innan paus, var Gutes 59:e insläppta mål på 23 matcher i år. Med ett sådant försvarsspel finns förstås inga garantier för nytt kontrakt.

Offensivt kan Gute fortfarande skaka om vilket lag som helst i den här serien. William Jan reducerade på straff och en kvart in i andra halvlek satte Dahlström även 3-4. Sista halvtimmen låg Gute på för en kvittering, men med blotta förskräckelsen kom Stocksund undan och kan jaga vidare efter andraplatsen (kval).

Tre omgångar återstår och Gute har bottenkonkurrenterna Enköping (b), Skiljebo (h) och Valbo (b) kvar att möta.

Det här kan sluta precis hur som helst.

Matchfakta

FC Gute 3

Stocksund 4

(2-4)

Mål: 1-0 (3) Villiam Dahlström, 1-1 (15) Charbel Ceylan, 1-2 (16) Charbel Ceylan, 1-3 (19) Ljeutrim Makolli, 1-4 ( ) Charbel Ceylan, 2-4 (45) William Jan, 3-4 (60) Villiam Dahlström.

Gutes startelva (4-3-3): Eric Lönn - Benjamin Sohl, Steven James, Viktor Segerlund, Joel Elofsson - Karl Östberg (Viktor Walldén in 62), Shafik Zzimula, William Jan - Theodor Malmerfeldt, Villiam Dahlström, Martin Silva (Anton Nygren in 62).