FC Gutes antiklimax: ”Vi kommer inte upp i nivå”

Säsongens sista match på Gutavallen blev ett antiklimax. FC Gute förlorade mot bottenlaget IFK Uppsala med 0–2 – och Abou Mendy skadade knät. ”Vi ska kunna göra det bättre än så här”, säger tränaren Christophe Lallet.

FC Gutes Tufve Östlund deppar.

FC Gutes Tufve Östlund deppar.

Foto: Kalle Forssell

Fotboll2023-10-14 15:18
undefined
FC Gute fick se sig besegrade av bottenlaget.

427 personer hade tagit sig till Gutavallen för att se FC Gute spela säsongens sista match på hemmaplan. 

Det blev ingen rolig historia, varken för FC Gute eller supportrarna. 

I den kraftiga blåsten var det inte mycket som ville gå Gutes väg. Skärpan fanns inte offensivt trots ett långa stunder stort spelövertag, och i matchens slutskede gjorde nästjumbon IFK Uppsala både ett och två mål. 

Tränaren Christophe Lallet hade lätt att hålla sig för skratt efteråt. 

– Förlust eller inte, det är inte det det handlar om. Det är mer prestationen som jag är så missnöjd över. Jag tycker inte att vi kommer upp i nivå. Man kan inte skylla på omständigheter. På vind och väder och underlag och allting. Vi ska kunna göra det bättre än så här, säger han. 

Vad kan det bero på?

– Det handlar kanske om inställning. När vi inte har något att spela för, det där klassiska. Att man hamnar i nån form av gråzon och tappar fotfästet lite. Jag vet inte, om man gräver lite kan man nog hitta massa olika anledningar. Jag förväntar mig att vi kan hålla fötterna på jorden och fokusera på prestation tills det verkligen är slut. Vi har en match kvar nu och vi måste verkligen lösa det bättre. 

Finns det något du är nöjd med? 

– I dag? Nej, ingenting. 

undefined
Abou Mendy skadade knät och fick avbryta matchen.

Förutom förlusten åkte Gute på ytterligare en smäll då man fick se yttern Abou Mendy, ett av säsongens stora utropstecken, gå sönder i den första halvleken. I samband med en duell fick Mendy stora smärtor i ena knät, och fick sen hjälpas av planen på en bår. 

– Jag har faktiskt inte hört något än. Det var lite olyckligt där, säger Lallet om Mendys status.

FC Gutes Ossian Ogestad var en av många besvikna spelare. 

– Just nu känner jag missnöje med lagets prestation. Det känns inte som att vi är påkopplade, att vi inte riktigt sitter ihop. Det är tråkigt. Vi vet att det var sista hemmamatchen och vi vet att vi kan mycket mer än så här egentligen, säger han.

Med en omgång kvar att spela av serien ligger FC Gute fortsatt på en fjärde plats i tabellen. Den sista matchen spelas nästa helg borta mot Viggbyholm.  

undefined
Ossian Ogestad var besviken efter matchen.

 Matchfakta

Division 2 Norra Svealand

FC Gute-IFK Uppsala 0–2 (0–0)

Mål: 0–1 (79) Salomon Embaye, 0–2 (84) Gustaf Löfving Svensson. 

Gutes startelva: A.Tjernby Tagel – S.Johansson, T.Östlund, S.Starkenberg, H.Kahlbom – F.Hägglund, J.Elofsson – A.Mendy, N.Hillion, O.Ogestad – P.Öhman.

FC Gute hade ingen bra dag på jobbet, och lyckades inte göra mål på IFK Uppsala.
FC Gute hade ingen bra dag på jobbet, och lyckades inte göra mål på IFK Uppsala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!