Förlustsviten fortsätter för Dalhem IF

Dalhem föll på bortaplan med Smedby på lördagen. Hemmalaget vann med 3-0.

Dalhems lagkapten Bella Nilsson.

Dalhems lagkapten Bella Nilsson.

Foto: Malin Stenström

Fotboll2021-06-19 19:15

Förlust i premiären mot Stuvsta med 1–3 och förlust mot Tyresö med 1–3 följdes under lördagen upp med förlust 0–3 mot Smedby. Inledningen av division 1 för Dalhem har varit tung. 

– Det är jättetråkigt att förlora. Det finns mycket vi kan ta med oss från den här matchen. Det är klart man är besviken, men vi är nykomlingar och vi måste låta det få ta tid, säger lagkaptenen Bella Nilsson.

Första halvlek hann knappt börja innan uppförsbacken för Dalhem påbörjades. En stökig situation med ett instick gjorde att hemmalaget kunde ta ledningen efter bara 4 minuter spelade. 

– Jag tyckte vi startade bra egentligen. Det blev en käftsmäll med målet. Det kändes snopet och onödigt, säger hon. 

Efter målet blir matchen rörig och Smedby kopplade greppet och förde spelet. Dalhem hade svårt att ligga rätt i försvaret och Stina Dahl Forslund i hemmalaget kunde göra sitt andra mål för dagen. 

– Jag tycker vi lyfter oss i slutet av första halvleken. Då gör vi det bra och det ska vi ta med oss, säger Bella Nilsson.

I andra halvlek kom "käftsmällen" lika tidigt när Smedby gjorde 3–0 på gästerna. Dalhem gav inte upp utan skapade chanser i den andra halvleken men bollen hamnade aldrig i nätmaskorna och matchen slutade 0–3.

 Matchfakta

Division 1 södra Svealand 

Smedby 3 (2)

Dalhem IF 0 (0)

1-0 (4) S. Dahl Forslund, 2-0 (35) S. Dahl Forslund, 3-0 (50) M. Holmberg

Dalhem startelva: 4-3-3: Amanda Rohnström – Tilde Wickman, Vendela Werkelin, Victoria Nygren, Nora Nilsson – Saga Unnefeldt, Molly Fröberg, Bella Nilsson – Miranda Milton, Johanna Lilja – Mikaela Leveau.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!