Giggs ersättare förlänger kontraktet

Rob Page ersatte Ryan Giggs som förbundskapten för Wales fotbollslandslag efter att den förre Manchester United-stjärnan gripits misstänkt för misshandel. Nu förlänger Page kontraktet med fyra år.

Wales förbundskapten Rob Page har förlängt sitt kontrakt till 2026. Arkivbild.

Wales förbundskapten Rob Page har förlängt sitt kontrakt till 2026. Arkivbild.

Foto: Michal Dyjuk/AP/TT

Fotboll2022-09-13 12:09

Ryan Giggs, 48, tog över som ansvarig för sitt hemlands landslag 2018 och tog Wales till EM som spelades tre år senare. Då var inte Giggs längre kvar på posten efter att ha gripits i november 2020.

48-åringen anklagades för att ha misshandlat sin tidigare flickvän och hennes syster. En oenig jury lyckades inte komma överens när Giggs åtalades i augusti och en ny rättegång väntar nästa år.

Giggs tog time out från förbundskaptensjobbet innan han slutligen sade upp sig inför rättegångens start i slutet på juni.

Ersättare blev förre mittbacken Rob Page, 41, som ledde Wales till åttondelsfinal i EM och senare hela vägen till VM i Qatar i år. Nu belönas Page, som ursprungligen hade kontrakt över VM, med en förlängning.

Det nya kontraktet sträcker sig till 2026.

"Det finns ingen större ära än att träna ditt landslag och jag ser fram emot utmaningen som de kommande fyra åren innebär, vilket börjar med vårt första VM på 64 år. Detta är en spännande tid för walesisk fotboll och jag hoppas vi kan göra nationen stolta i november och fortsätta vår succé med att kvala in till stora turneringar i framtiden", säger Page i ett uttalande enligt Sky Sports.

I kommande Nations League-matcher ställs Wales mot Belgien i Bryssel den 22 september och mot Polen i Cardiff tre dagar senare.

I VM har Wales lottats i grupp B ihop med England, Iran och USA.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!