”En förlust som kommer att bli kännbar för Fårösund”

Fårösund levde inte upp till sina högt lagda förväntningar i fjol. Nu får man klara sig utan artisten Philip Leal på centrala mittfältet.

Bois-Fårösund

Bois-Fårösund

Foto: Michael Häglund

Fotboll2024-04-22 11:58

STJÄRNAN

Robert Leal är klubbens viktigaste spelare och på flera sätt. Dels är han ett utomordentligt skicklig målvakt med snabba reaktioner och fina fötter, men också en ledare i laget med stort hjärta för klubben. 

HÅLL ETT ÖGA PÅ

Löpstarke Emil Weinebrandt är alltid sevärd och i fjol fick han målskyttet att lossna rejält och pangade in elva mål.

undefined
Emil Weinebrandt

SÅ VAR SILLY SEASON

Ett blytungt tapp i Philip Leal som var en av seriens bästa spelare förra säsongen och dessutom fostrad i den rödvita klubben. En spelare som är unik i sitt slag och kommer att lämna ett stort tomrum.

I övrigt har det varit lugnt för Fårösund. Snabbe Sigge Israelsson går från Hangvar men i gengäld får man Pontus Holmqvist Nilsson som byter Klintehamn mot Goik. Har sett bra ut under försäsongen.

SÅ GÅR DET

Fårösund har varit härligt ärliga med sina ambitioner och i fjol gick man tidigt ut med att man siktade på serieseger, men en tung start på säsongen spolierade den planen. Klart är att Fårösund har ett spelarmaterial för topp fem, men man har brottats med ineffektivitet framåt. Nu blev det bättre under säsongen och kanske är det i år det lossnar.

Känslan är att Fårösund kommer att slåss i mitten eller strax ovanför i tabellen.

undefined
Bois-Fårösund

STARTELVAN

Robert Leal – Sebastian Jakobsson, Moltas Fingal, Gustav Widgren, Pontus Holmqvist Nilsson – Emil Weinebrandt, Gustav Molander, Bruno Fingal – Shakrullah Rahimi, Gabriel Månsson – Markus von Corswant.

PREMIÄR

Stenkyrka borta 27 april.

Tidagare truppgenomgångar:

Visby AIK

Visby Bois

Stenkyrka

Klintehamn

  • FC Gute B och IFK Visby B saknas på grund av att det rör sig om reservlag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!