Gute föll på bortaplan mot Åkersberga

Det blev förlust för Gute med 3-6 (1-1) på bortaplan mot Åkersberga i P 17 division 1 Region 5 Grupp 1.

Åkersberga BK vann mot FC Gute

Fotboll2024-09-21 17:23

- En väldigt intensiv fotbollsmatch med flera otroligt snygga fotbollsmål. Slutresultatet speglar inte matchbilden, men sådan är fotbollen ibland, kommenterade Gutes tränare Mattias Lindvåg efter matchen.

Matchen förblev jämn målmässigt till Gute tog ledningen i 27:e minuten, genom Eskil Odia.

Åkersberga kvitterade till 1-1 i 35:e minuten, när Tor Wiklund hittade rätt. Direkt efter pausen ökade Eric Thulin Gutes ledning.

Med en halvtimme kvar att spela nätade Tor Wiklund återigen och kvitterade för Åkersberga.

I den 62:a minuten fick Gute Albin Ringqvist utvisad.

Åkersberga gjorde också 3-2 i 63:e minuten när Mohammad Dabir Rasuli slog till.

Bara fem minuter senare var det Ture Sahlin som såg till att Åkersberga ökade ledningen till 4-2.

Gute reducerade till 4-3 två minuter senare på nytt genom Eskil Odia. Mer än så blev det dock inte för Gute.

Åkersberga åkte på en utvisning I den 72:a minuten när Ture Sahlin fick lämna planen.

Åkersberga ökade ledningen till 5-3 fem minuter senare genom Amir Mantag.

6-3-målet kom på tilläggstid, när Mohammad Dabir Rasuli ännu en gång slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 6-3.

Det här betyder att Åkersberga ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Gute på åttonde plats.

Nästa motstånd för Gute är Brommapojkarna. Lagen möts lördag 28 september 11.30 på Visborgsvallen.