Gute nöjda med helgens provspel

I helgen anordnade FC Gute tryout för åtta stycken inbjudna fastlandsspelare.

Daniel Rambin.

Daniel Rambin.

Foto: David Skoog

Fotboll2019-12-01 19:15

Ett träningspass i fredags kväll, internmatch under lördagen och ett avslutande lättare träningspass under söndagen stod på schemat för FC Gute i helgen. På plats fanns åtta inbjudna spelare från fastladet för att visa upp sig och bekanta sig med klubben och Gotland. 

– Det har varit positivt och vi har fått en ganska klar bild av samtliga spelare. Det känns också bra att vi är tidigare ute den här gången, tidigare har det här gjorts i januari. säger FC Gutes sportchef Leif Eiranson.

Hur många är aktuella för spel i Gute?

– Av de här åtta spelarna så är det nog troligt att vi kommer vara intresserade av ungefär hälften, så får vi se om intresset är ömsesidigt från deras sida. 

Utöver fotbollspassen har det hållits enskilda samtal med spelarna.

– Det är även viktigt med karaktärer, i och med att vi har ett så pass ungt lag är det bra att veta om spelarna besitter ledaregenskaper och så vidare.

En av de mer meriterade spelarna på plats var Daniel Rambin, med förflutet i Åtvidaberg och erfarenhet från spel i superettan. 

– Jag fick ett samtal med en inbjudan att komma hit och det har varit ett kul och trevligt besök. Gute är absolut ett alternativ som jag funderar på, men jag har inget bestämt och jag kommer ligga lågt ett tag till så får vi se vad som händer, säger Daniel Rambin.

David Wallin, mittback från Valbo, har Gotlandsanknytning. 20-åringen är son till tidigare Gutetränaren Dennis Berglund, föddes på Gotland och bodde här i fem år. David fick utmärkelsen "årets genombrott" i Valbo, som efter kval blev degraderade från Gutes serie i år. 

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben under de här dagarna. Jag hoppas på att det blir spel på Gotland nästa år, det är väldigt lockande, säger David Wallin.

Leif Eiranson, sportchef.
Leif Eiranson, sportchef.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!