Gute skaffar sig ett nytt mittfältsankare

FC Gute har kommit långt med truppbygget inför den kommande säsongen.
FC Gute har kommit långt med truppbygget inför den kommande säsongen.

FC Gutes lagbygge inför kommande säsong börjar bli färdigt. Från Nässjö ansluter den defensiva mittfältaren Allan Zizinga.

Fotboll 5 januari 2020 20:40

25-årige Allan Zizinga har rötterna i Uganda. I Sverige har han spelat i division 1 och division 2 med klubbarna Armeisk-Syrianska och nu senast Nässjö FF. 

– Han är en defensiv mittfältare som kommer bli väldigt viktig för oss i den rollen, en fysiskt stark och resolut spelare. Men han är även bra i uppspelsfasen, så han har både defensiva och offensiva egenskaper, säger FC Gutes sportchef Leif Eiranson.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

– Det finns ett optionsår i kontraktet med förhoppningar om att han blir kvar på ön.

Allan Zizinga var med och deltog i den internmatch som anordnades under FC Gutes tryout-helg. Gutes lagledning gillade vad man såg då. 

– Vi hade faktiskt sett rätt mycket matchbilder på honom redan innan och vi sökte just hans spelartyp, så vi hade bra koll på honom. I internmatchen var han precis så bra som vi trodde att han skulle vara, så vi erbjöd honom kontrakt redan samma dag. 

Nu återstår det endast två platser att fylla i Gutes trupp, varav den ena kommer presenteras de kommande dagarna.

– Den spelaren är i stort sett klar, jag väntar bara på att få kontraktet i handen. Sedan så söker vi efter en forward att fylla den sista platsen. Därefter är det stopp.

Det innebär att Gute har fått sin trupp på plats i god tid inför den kommande säsongen.

– Det är jätteskönt att tränarna får en i det närmaste färdig trupp att träna med redan nu i januari, det har varit vår målsättning. Det kan dröja lite innan den sista forwardsplatsen är klar, men det är bara en spelare.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa