Halvtid i Gotlandsfyran – Fardhem Garda i överlägsen ledning

Halva Gotlandsfyran är spelad och i topp placerar sig Fardhem Garda. Med blott två tappade poäng och +24 i målskillnad, finns det inte mycket som ser ut att stoppa deras framfart. "Det är långt ifrån avgjort", menar dock lagets tränare Tom Eneqvist.

Fardhem Garda har gått obesegrade genom vårsäsongen och toppar tabellen inför sommaruppehållet.

Fardhem Garda har gått obesegrade genom vårsäsongen och toppar tabellen inför sommaruppehållet.

Foto: Mattias Karlsson

Fotboll2024-06-20 11:30

Fardhem Garda har gått som tåget under våren och toppar tabellen med fem poängs marginal ner till FC Gute B på andraplatsen, när serien nu tar sommaruppehåll.

– Vi är såklart väldigt nöjda med den första halvan, vad vi lyckats få ut av spelarna och det vi har presterat spelmässigt. Sen är det härligt att resultaten har studsat med oss också, säger Fardhem Gardas tränare Tom Eneqvist.

undefined
"Det värsta jag vet är att underskatta, det kommer inte att ske", säger Tom Eneqvist, tränare i Fardhem Garda.

En bred trupp och hög träningsnärvaro tror Tom Eneqvist ligger bakom den fina våren.

– Vi har problem med att ta ut både A- och B-lag, då vi har så många som vi vill ha med och ge speltid. Vi kan rulla runt på mycket folk som kan bidra, och det är en styrka vi har haft.

Trodde du inför säsongen att ni skulle vara så bra som ni varit?

– Vi visste att vi hade en trupp för att hänga på högt upp i tabellen. Sen att det gått så bra som det gjort, det är riktigt kul! säger Tom Eneqvist.

För Fardhem Gardas del är det nu matchuppehåll till den 20 juli. Då väntar ett derby borta mot Levide.

– Vi tar aldrig ledigt från fotbollen, träningar kommer erbjudas under hela uppehållet. Sen är det upp till spelarna som förhoppningsvis tar sitt ansvar och är med och kör, säger Tom Eneqvist.

Vad kommer bli viktigt under andra halvan av säsongen?

– Det gäller att bibehålla skärpa och engagemang. Att vi tror på det vi gör och fortsätter spela på det sätt vi vill spela och har rätt inställning. Även fast det ser bra ut så är det långt ifrån avgjort. Det värsta jag vet är att underskatta, det kommer inte att ske. Vi ska bara fortsätta rulla vidare på den väg som vi påbörjat, säger Tom Eneqvist.

Vinner ni fyran?

– Det är ännu hälften kvar och lika många poäng kvar att spela om, mycket kan ske. Men vi är hellre jagade än behöver jaga.

Igår spelades de sista tre matcherna när vårsäsongen av Gotlandsfyran avrundades.

Matchrapporten vittnar om en stökig tillställning ute på Skogsgläntan där Hangvar tog emot Klintehamn. Totalt delades det ut tio gula kort, och bortalaget fick även syna två röda, i en match som slutade 1–1.

På Säves konstgräs kryssade Visby Bois och Visby AIK (2–2), och ute på Fårösunds IP vann hemmalaget med 5–1 över tabelljumbon Levide.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!