Han fick Stora fotbollspriset

Olle Björklund brinner för utveckling inom fotbollen. Sent på lördagskvällen fick 58-åringen Stora fotbollspriset som varje år delas ut av Gotlands fotbollförbund. "Jag har ett samhällsuppdrag", säger en glad vinnare.

Olle Björklund fick Stora fotbollspriset.

Olle Björklund fick Stora fotbollspriset.

Foto: Michael Häglund

Fotboll2021-11-13 23:26

Olle Björklund fick priset under Gotlands fotbollförbunds 100-årsfest på Wisby Strand.

– Det känns bra förstås, men att uppmärksammas så här är inget jag förväntar mig. Jag brukar jobba lite i bakgrunden och är ganska bekväm i allt jag gör, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att jag får betalt på plats, när jag är på fotbollsplanen. Sedan att prisas så här och få bekräftelse för att jag gör något som är bra är roligt.

Björklund har haft flera uppdrag den här säsongen. I somras fick han ta över som huvudtränare för Dalhems division 1-lag, där han tidigare var målvaktstränare. Samma roll har han i FC Gute (division 2) och är även verksam inom NIU (fotbollsgymnasiet).

– Jag har hjälpt till lite i IFK Visby och Visby AIK i år också. Jag har inte tyckt att det varit så mycket, men nu efter att säsongen tog slut i Dalhem har jag nog känt att det varit en del. Jag har spelat 90 minuter för Gutes B-lag som målvakt i en match också, fortsätter han med ett leende.

Hur det blir till nästa säsong vet han inte i nuläget.

– Mitt kontrakt med Dalhem går ut på måndag (15/11) och med biten som huvudtränare känner jag att jag är klar. Det är inget för mig. Jag är mer en sidekick, även om jag haft mycket hjälp av Micke (Mikael Waktel) i Dalhem. Jag har några veckor kvar i Gute. Efter det ska jag ta det lugnt och vila i december. Sedan får vi se.

På Fotbollsfesten utsågs även årets ungdomsledare och där prisades Malin Nordesjö (Levide IF) och Benny Ahltin (Visby Bois).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!