IFK Visby fick en smakstart – tappade ledning och föll

Det hjälpte inte att IFK Visby tog ledningen. Mot Boo FF kom ytterligare en förlust och nu ligger laget på kvalplats.

IFK Visby föll tungt igen.

Fotboll2024-08-17 17:47

Unge anfallaren Jonathan De Flon satte 1–0 efter en kvart – och gästerna fick en drömstart på Boovallen i Stockholm.

Målet var 19-åringens första i serien i år.

Men det vill sig inte för nykomlingen.

Tabellfyran Boo FF kom tillbaka och det var kvitterat efter 26 minuter bakom målvakten Hugo Danneholm.

Det oavgjorda resultatet stod sig till paus.

I andra halvlek ryckte hemmalaget. Erik Håkansson gav laget ledningen efter knappt en timmes spel.

Sedan gick det undan.

Leo Hedlund ökade på ledningen bakom Danneholm och några minuter senare gjorde Max Malick Fall 4–1.

IFK Visby var ett slaget lag och åkte på sin nionde förlust på 15 matcher.

Resultatet innebär också att Västerhedje-klubben tappar mark på nedre halvan. I en haltande division 3-tabell ligger IFK på negativ kvalplats.

Sju omgångar återstår och närmast väntar en nyckelmatch i den oerhört jämna serien. Kommande lördag kommer nämligen bottenkonkurrenten Segeltorp till Gotland och Västerhejde IP för match.

Matchfakta

Division 3

Boo FF-IFK Visby 41 (1–1)

Mål: 0–1 (15) Jonathan De Flon, 1–1 (26) Lowe Delér, 2–1 (58) Erik Håkansson, 3–1 (69) Leo Hedlund, 4–1 (72) Max Malick Fall.

IFK:s startelva: Hugo Danneholm – Mattias Wihlborg, Isak Hammarlund, Allan Åberg, Benjamin Wanlayaphol Sporre – Mattias Blomberg, Karl Östberg, Wilmer Pettersson – Philip Leal, Jonathan De Flon, Anton Nygren.