IFK Visbys besvikelse: "En sån här match ska vi inte förlora"

IFK Visby förlorade nyckelmatchen. Det blev 2–4 mot Segeltorp och besvikelsen var stor. "En sån här match ska vi inte förlora, vi var det bättre laget", säger Anton Nygren.

IFK Visby föll tungt i nyckelmatchen.

Fotboll2024-08-24 21:01

– Vi vet vad vi skall göra för att vinna matcher, men vi gör det ändå inte. Tror inte vi är tillräckligt cyniska. Vi borde haft med oss minst 1-0 in i paus.

Det säger en bedrövad Mattias Wihlborg i IFK Visby efter ännu en förlust i division 3-fotbollen. Den här gången med 2–4 (1–2) mot Segeltorp på Västerhejde IP, och nu börjar det se riktigt kärvt ut för IFK-killarna.

Laget ligger näst sist, men det är fortfarande nära rent poängmässigt till säker mark.

undefined
IFK Visbys Isak Hammarlund får vård efter en smäll i matchen.

Lördagens match blev därmed IFK:s fjärde raka förlust och man har inte vunnit på hemmaplan (konstgräset på Wisborg och Västerhejde IP) sedan den 20 april då Boo besegrades, därefter har man radat upp sju förluster på hemmaplan. Facit så här långt är enbart fyra poäng hemma och tolv poäng borta.

IFK Visby spelar stundtals ett tekniskt och finurligt spel, dock med vissa svårigheter att skapa klara målchanser. Motståndarna blir ofta tillbakapressade.

– Våra första 20 minuter idag var ju riktigt bra, säger till exempel anfallsesset Anton Nygren.

– En sån här match ska vi inte förlora, vi var det bättre laget.

Det var också IFK Visby som tog ledningen i matchen. Snabbe, svårstoppade och tekniske Philip Leal fälldes precis utanför straffområdet och säkre frisparksskytten Karl Östberg prickade snyggt in 1–0.

Det som sen kunde eller borde blivit ytterligare något mål förvandlades under några minuter i första halvleks slutskede plötsligt till 1–2.

Först ett skott som inte såg helt otagbart ut för nye målvakten (från Gute) Antonio Tjernby-Tagel och några minuter senare en hands på en IFK-försvarare. Hastigt och mindre lustigt stod det 1–2 när domaren blåste för pausvila.

Och inte blev det bättre när andra halvlek knappt hann börja förrän Segeltorp utökade till 1–3. Visserligen reducerade Benjamin Wanlayaphol Sporre till 2–3 i den 71:a minuten och en kvittering hängde därefter i luften vid flera tillfällen.

– Att vi kom igen så pass bra efter 1–3 visar ändå att vi har en bra karaktär i laget, säger Wihlborg.

undefined
IFK Visby förlorade hemma mot Segeltorp.

Men så blev det som så många gånger förr. Vid ett av få anfall från Segeltorp utökade stockholmarna på ett retfullt enkelt sätt till 2–4 i slutminuterna.

– De fick några riktiga skitmål, säger Anton Nygren.

En av Segeltorps ledare medgav också:

– I dag hade vi allt lite flyt.

Som om inte den tunga förlusten vore nog, här kommer mer salt i såren…

I matchminut 90+5 fick försvarsresen Jesper Mohlin rött kort efter en våldsam kapning och är därmed avstängd i nästa match.