P18 utslaget ur Svenska cupen – krossades av Segeltorp

P18:s cupäventyr blev kortvarigt. Serierivalen i division 1 mellersta – Segeltorp – gjorde processen extremt kort med P18 och vann till slut med förkrossande 9–0.

P18 blev utskåpat i Svenska Cupen och kan nu fokusera enbart på att säkra division 1-kontraktet.

P18 blev utskåpat i Svenska Cupen och kan nu fokusera enbart på att säkra division 1-kontraktet.

Foto: Michael Häglund

Fotboll2024-06-06 17:56

Division 1 mellersta inleddes med 0–10.

I Svenska cupen var P18 nära att upprepa debaclet mot serierivalen Segeltorp, men duckade och klarade sig den här gången undan tvåsiffrigt.

Ändå går det inte att komma ifrån att Visbylaget stod för en ovanligt blek sorti på Segeltorps idrottsplats där hemmalaget dödade matcen redan under första kvarten då man smällde in fyra mål på åtta minuter.

– Vi är inte där helt enkelt. Fokus låg nog på det som skulle hända i helgen mot Degerfors. Det här var bara inom citationstecken Svenska Cupen. Det var bättre att det hände här och inte i någon seriematch. Nu fick vi en påminnelse om att vi inte kan spela halvhjärtat utan det är 100 procent som gäller. Vi är inget självspelande piano, säger Per Nordström, tränare i P18.

Starten var hänsynslös för gotländskorna.

– Segeltorp gör mål och är 100 procentiga i de lägen de har, men det som att vi inte är påslagna. Vi reagerar istället för att agera de första 20 och tar oss inte ur det. Vi spelar halvhjärtat, fortsätter han.

Hur var det att bevittna det här från sidan av planen?

– Min uppgift är att tjejerna är tillräckligt förberedda och är där mentalt. Det lyckades inte jag med idag. Det får jag ta på mig. 

Men det var bara början för Segeltorp nöjde sig inte där utan fortsatte att ösa på och när lagen gick till halvtidsvila stod det 7–0 på resultattavlan.

– Vi sade att vi fick ta oss samman och börja om och det tycker jag ändå att vi gjorde. Vi gör en bättre andra halvlek. Vi gör det inte bra då heller, men bättre. 

Segeltorp gjorde fyra byten i halvtid, men vann ändå till slut med 9–0.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efter 0–9?

– Det var skönt att det var över på något sätt. Besvikelsen hade lagt sig och den har faktiskt varit en mycket större frustration i de här uddamålsförlusterna vi åkt på under säsongen. Vi ska inte förlora så stort, men nu gjorde vi det. Det är dåligt.

Det positiva från matchen var att fyra unga P18-spelare fick göra sin A-lagsdebut och det rör sig om Maya Edmark (2008), Alva Engqvist (2007), Kiara Billström Löttiger (2007) och Sadaf Yousefi (2005).

 Matchfakta

Svenska cupen, omg 1-3.

Segeltorp–P18 9–0 (7–0)

1–0 (5) Linda Eriksson, 2–0 (8) Emma Sjöberg, 3–0 (9) Hedda Ejnarsson, 4–0 (12) Melina Egegård, 5–0 (23) Linda Eriksson, 6–0 (32) Ella Alkfors, 7–0 (42) Linda Eriksson, 8–0 (52) Filippa Sand, 9–0 (67) Isabell Elmqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!