Jonsson har fattat beslut om sin framtid

Lukas Jonsson har funderat färdigt. På fredagen signerade han ett nytt tvåårskontrakt med IK Sirius.

Lukas Jonsson förlänger med Sirius.

Lukas Jonsson förlänger med Sirius.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Fotboll2019-11-15 14:38

Lukas Jonsson hade förfrågningar från andra klubbar och övervägde noga om han skulle lämna Uppsalaklubben Sirius efter fem säsonger.
Till slut blev svaret nej och på fredagen gick klubben ut med att den 27-årige målvakten från Gotland blir klubben trogen över 2021.

– Jag trivs väldigt bra i Uppsala och i Sirius, och tycker att vi har något spännande på gång. När man fick prata lite med klubben och Ola om deras planer för mig och laget framöver så var det inte så mycket att snacka om, det känns väldigt bra och inspirerande, säger Lukas Jonsson han till klubbens webbplats.

Under säsongen har han blivit betydligt jämnare och var också den som kvitterade ut högst snittbetyg i lokaltidningen UNT.

– Jag har gjort en godkänd säsong, men det finns fortfarande ganska mycket mer att klämma ut. Först och främst ska det bli skönt med lite semester, men sedan finns det lite små detaljer att slipa på som kan göra ganska stor skillnad på den här nivån, säger Lukas Jonsson.

Sirius sportchef Ola Andersson är förstås nöjd med förlängningen:

– Lukas tog steg framåt under hösten, vi tror på honom nästa år och ser att han fortfarande har en stor utvecklingspotential. Vi är glada att Lukas vill vara kvar hos oss, han är girig på att ta till sig nya kunskaper och vill bli bättre, säger Ola Andersson till klubbens webbplats.

Lukas Jonsson har FG86 som moderklubb och debuterade i Sirius när han hoppade in i det allsvenska kvalet borta mot Falkenberg 2015.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!