Kaisa släppte in tio mål – talar ut om skräckmatchen

Kaisa Nilsson fick en mardrömsdebut i nya klubben. Målvakten släppte tio bollar förbi sig. "Jag har aldrig släppt in tvåsiffrigt", säger hon.

Kaisa Nilsson fick en blytung start i P18 IK.

Kaisa Nilsson fick en blytung start i P18 IK.

Foto: Michael Häglund

Fotboll2024-04-12 19:00

10–0!

P18 åkte på en rejäl snyting i seriepremiäen på Rosenlunds IP mot Husqvarna FF förra lördagen.

Mellan stolparna debuterade rutinerade Kaisa Nilsson.

– Det var speciellt och har aldrig hänt tidigare, att jag släppt in tvåsiffrigt, säger hon.

I en match med Gävle för flera år sedan släppte hon in nio bollar mot AIK i gamla norrettan.

– Gävle fick en friplats det året och hade inte rustat för ettan, utan såg det mer som en utmaning, fortsätter 34-åringen.

undefined
"Jag vill inte känna sig som ett såll", säger Kaisa Nilsson

Med tanke på hennes utsatta position var premiären extra tung.

– Jag vill aldrig känna sig som ett såll såklart. Jag bryr mig väldigt mycket om mina prestationer och förväntar mig mer.

Fanns det något du kunde gjort annorlunda, menar du?

– Där och då gjorde jag verkligen mitt yttersta och kände kanske inte så. Det är mer nu efter när jag suttit och tittat på matchen igen som jag tycker att jag kanske kunde agerat annorlunda vid vissa av målen. Tre-fyra eller så. Sedan hade det inte hjälpt ändå.

Var matchen en enda lång pina för dig?

– Nej, jag tycker inte det. En match håller på i 90 minuter och det finns saker vi gjorde bra och kan ta med oss trots allt. Vi borrade ner huvudena och körde på liksom. Det var inte så att någon gav upp. Vi kämpade tillsammans som ett lag hela vägen. Det andra tog vi efteråt.

– Sedan är det långt från där vi vill vara och en tråkig start förstås. Samtidigt tar vi lärdom av matchen och vet lite mer vad vi behöver jobba på.

Hur var hemresan?

– Det klart att det påverkar. På båten pratade vi om hur man tagit förlusten och mådde. Kollade läget. Sedan började vi titta framåt och fokusera på kommande träningsvecka i stället. Det är en match av totalt 26 i serien. 

undefined
Kaisa Nilsson I P18.

Nu väntar första hemmamatchen och den blir speciell för nyförvärvet.

– Verkligen. Det ska bli jättekul. Jag kommer ha mina föräldrar på plats också. De försöker alltid se någon match per säsong, men det blir inte så många eftersom de bor i Halmstad.

Smedby AIS – topplag i fjol – som väntar på Säves konstgräs åkte också på en rejäl smäll i sin första match och föll med 0–8 mot IFK Värnamo på hemmaplan.

– Jag hörde att Smedby fick sin målvakt utvisad i första halvlek och att man inte hade någon reserv. Oavsett måste vi ha fokus på vårt, säger Kaisa Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!