Levide en lätt match för Visby AIK som vann klart

Visby AIK hade inga problem med Levide i division 4 Gotland herr i fotboll, och vann borta med utklassningssiffrorna 7-1 (2-0).

Levide IF förlorade mot Visby AIK

Fotboll2024-06-01 18:08

- En väldigt tung förlust igen. Vi har förtvivlat svårt att göra mål tyvärr. Vi behöver ta vara på de chanser vi får. Som vanligt tappar vi lite för mycket i andra halvlek. Vi får ta nya tag på onsdag, tyckte Levides tränare Tom Forsling, efter matchen.

Visby AIK:s tränare Mathias Lindström kommenterade matchen:

- En stabil match från vår sida, extra kul att Kevin får göra sina första mål i division 4.

Visby AIK fick en bra start på matchen. Jakob Ström gjorde målet, redan i åttonde minuten.

Laget gjorde 0-2 i 21:a minuten, när Jakob Ström ännu en gång slog till. Direkt efter pausen slog Jonathan Solfeldt till och ökade Visby AIK:s ledning.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Kevin Tinderfjäll träff och ökade ledningen för Visby AIK.

I 62:a minuten slog Ojulu Beru Odol till, och reducerade åt Levide. Fler mål än så blev det inte för Levide.

Kevin Tinderfjäll, återigen, ökade Visby AIK:s ledning med knappa kvarten kvar.

1-6-målet kom med fyra minuter kvar att spela, när Kevin Tinderfjäll slog till och gjorde mål som med målet fullbordade sitt hattrick.

Bara fyra minuter senare var det Jakob Ström som såg till att Visby AIK ökade ledningen på nytt, till 1-7, och därmed fullbordade Jakob Ström sitt hattrick. Det fastställde slutresultatet till 1-7.

Jakob Ström och Kevin Tinderfjäll gjorde båda tre mål för Visby AIK.

Levide har en oavgjord och fyra förluster och 9-28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Visby AIK har två vinster, en oavgjord och två förluster och 15-10 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Levide på tionde och sista plats och Visby AIK på åttonde plats.

I nästa match, onsdag 5 juni 19.00, har Levide Visby Bois borta på Säve, medan Visby AIK spelar hemma mot Stenkyrka.