Levide IF:s målkung: "Våra chanser är bra"

Han vräkte in 28 mål, men det räckte inte till seger i skytteligan. Nu vill Christian Zachrisson, 31, skjuta Levide upp i division 3.

31-årige Christian Zachrisson har öst in mål för Levide i år igen. Nu vil han skjuta upp klubben i division 3.

31-årige Christian Zachrisson har öst in mål för Levide i år igen. Nu vil han skjuta upp klubben i division 3.

Foto: Mattias Karlsson

Fotboll2019-09-27 09:42

Tabellraden säger det mesta.

19 vinster på 21 matcher.

91-12 i målskillnad.

Levide IF är för bra för Gotlandsfyran.

Nu väntar division 3-kval och laget är bara en seger från att ta klivet upp. Förloraren får en ny chans i en kvalserie. Till skillnad från seriespelet kommer Levide dock att få slita rejält för att lyckas. På söndag vid lunchtid ska det avgöras, när Uppsala Kurd kommer på besök.

– Jag tycker våra chanser är bra. Vi spelar på hemmaplan, inför vår publik och möter ett lag som är vana med konstgräs. Jag vet inte hur stor fördel vi kommer ha av det, men jag hoppas att det ska hjälpa till, säger Levides målkung Christian Zachrisson.

Forwarden vann skytteligan i serien i fjol. Trots 28 fullträffar i år fick han nöja sig med en andraplats, bakom IFK Visbys Jonathan Westergren.

– Det är lite surt förstås, men Jonte är en bra spelare. Det var en jämn och bra fajt.

Zachrisson avslutade med ett hattrick mot När, samtidigt som Westergren stannade på 30 mål.

– Jag och Jonte jobbar ihop på Guteskolan och har snackat en del om det, på ett bra sätt, tillägger Christian Zachrisson med ett skratt.

Han har dragits med en del skadeproblem under säsongen, men är nu redo för kval.

– Jag började på bänken i 3-4 matcher, när jag hade en del känningar. Nu känns kroppen bra.

Formen verkar det inte vara något fel på?

– Nej, det har rullat på ganka bra hela säsongen. Jag har inte haft några större dippar.

Uppsala Kurd har ett samarbete med superettanlaget Dalkurd som för en månad sedan slog ut FC Gute i Svenska cupen. Laget kom tvåa i division 4 Uppland.

– Jag har inte jättebra koll, men det ska vara ett spelskickligt lag. Vad jag förstår vill Dalkurd ha upp laget i trean och jag vet inte om det blir några förstärkningar till kvalet.

Är Levide redo att ta klivet upp?

– Det är för tidigt att svara på och spelar in hur många som vill fortsätta. Det vore bra för Gotland att få upp ett lag. 

Många minns när Levide kvalade till division 3 2007, efter att laget vunnit den högsta lokala serien någonsin. Då föll Levide efter straffläggning i den avgörande matchen, inför storpublik. För Zachrisson var det då ishockey som gällde i Sudrets HC.

– Jag har hört mycket om det där. Själv kom jag till Levide något år efter. Vi var ett gäng hockeyspelare som startade upp ett fotbollslag i Hemse och började samarbete med Levide. På den vägen är det, säger Christian Zachrisson som kommer från Burgsvik och har Hansa-Hoburg som moderklubb.

Hans 28 mål räckte dock bara till en andraplats i skytteligan.
Hans 28 mål räckte dock bara till en andraplats i skytteligan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!