Ljudfil avslöjar: Ramos bad om Ballon d'Or-hjälp

Sergio Ramos bad om hjälp från den spanska fotbollsordföranden Luis Rubiales för att vinna Ballon d'Or. I en ny tur kring de läckta ljudfilerna i spansk fotboll avslöjar El Confidencial samtalet mellan Ramos och Rubiales.

Sergio Ramos spelade i Real Madrid när han bad om hjälp för att vinna Ballon d' Or. Arkivbild.

Sergio Ramos spelade i Real Madrid när han bad om hjälp för att vinna Ballon d' Or. Arkivbild.

Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Fotboll2022-06-29 15:36

De ljudfiler som spanska El Confidencial kommit över har redan gjort att Barcelonaspelaren Gerard Piqué och det spanska fotbollsförbundets, Rfef, ordförande Luis Rubiales misstänks för korruption. Nu riktas strålkastaren mot nästa spelare.

Tidningen skriver att Sergio Ramos, före detta lagkapten i Real Madrid som nu spelar i PSG, bad Rubiales om hjälp för att vinna Ballon d'Or 2020.

"Rubi, god kväll, jag hoppas att du har det bra tillsammans med hela familjen. Du vet att jag aldrig bett dig om något, men det vill jag göra i dag eftersom jag tycker att min prestation har varit något speciellt i år." säger Ramos i ett ljudmeddelande till Rubiales och undrar om han skulle kunna använda sitt inflytande för att hjälpa till i omröstningen.

"Jag skulle vara dig tacksam hela livet. Inte bara för min skull för jag tycker att spansk fotboll förtjänar det här så mycket. Kram."

Rubiales svarar att han inte kan styra över omröstningen men att han ska göra allt han kan för att hjälpa Ramos.

"En enorm kram", säger Rubiales.

Ballon d'Or utses av tidningen France Football och är oberoende från de olika fotbollsförbunden. 180 journalister deltar dessutom i omröstningen som senast vanns av Lionel Messi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!