Lyckad helg för gotländska lagen i dam-trean: "Riktigt bra"

Både Hangvar SK och Dalhem IF gick segrande ur sina bataljer under helgen. Dalhem gick upp i serieledning medan Hangvar tog en viktig seger i bottenstriden.

Dalhem gick upp i serieledning efter segern mot Skogås-Trångsunds FF.

Dalhem gick upp i serieledning efter segern mot Skogås-Trångsunds FF.

Foto: Mattias Karlsson

Fotboll2024-08-11 06:30

Lagen spelar i olika division 3-serier, Hangvar i 3A och Dalhem i 3B. I helgen ställdes Dalhem, som inför matchen låg på en andraplats i serien, borta mot Skogås-Trångsunds FF.

– Jag tycker det är en match som vi äger från början till slut. Vi är lite nervösa och ringrostiga innan matchen, eftersom det var premiär för hösten och vi visste inte riktigt vad vi stod. Men tar tag i taktpinnen direkt och tar ledningen ganska tidigt, säger Peter Rudberg, Dalhems tränare.

undefined
Peter Rudberg, tränare i Dalhem IF.

I halvtid hade gotlänningarna en stabil 4–0-ledning.

– Andra halvlek var vi inte lika fokuserade i avsluten och vi hade kunnat trycka in tre, fyra mål till. De har egentligen en målchans, det är en straff som de skjuter i ribban i andra halvlek. Annars är de knappt inne i vårt straffområde. Vi stänger ner dem riktigt bra, säger Peter Rudberg.

Matchen slutade till sist med en stabil 5–0-seger och Dalhem gick upp i serieledning. 

Värt att notera är att Elin Friström återigen fick ställa sig i mål, då Dalhems målvaktskris fortsätter.

– Hon har stått i mål två matcher nu och hållit nollan båda matcherna. Jag skojade med henne om hon inte ska fortsätta, men hon vill nog stänga ner målvaktskarriären, säger Peter Rudberg med ett skratt.

Johanna Lilja har lämnat laget för att fortsätta sina studier i USA, och i lördagens match fick man även klara sig utan Hilda Nygren som var sjuk. Den sistnämnda blir kvar på ön ett tag till, säger Peter Rudberg.

– I stället kliver fyra yngre tjejer (Emma Ylander, Elin Ylander, Ellen Blom och Olivia Lind) fram som vi hade med oss som tog för sig på ett bra sätt. Det är riktigt roligt.

undefined
Joakim Lundin, tränare i Hangvar SK.

En lyckad helg blev det även för Hangvar. Efter några tuffa resultat innan uppehållet, studsade laget tillbaka med en solid 2–0-seger mot Kungsängens IF. Lagets två tidiga mål räckte hela vägen.

– Det var inte så mycket att diskutera faktiskt. Segern var väldigt rättvis måste jag säga. Man är inte alltid helt objektiv, men det bör nog ha varit några mål till om man ser till spel och målchanser under matchen, säger Hangvars tränare, Joakim Lundin.

Segern innebär att laget kliver upp på elva poäng och skapar sig lite distans ner till de två lagen nedanför, som båda har fem poäng.

– Det är givetvis en viktig seger för den fortsatta säsongen. Vi har pratat mycket om saker vi måste justera och i dag gör vi verkligen det. Det är väldigt härligt att inleda höstsäsongen med en seger, säger Joakim Lundin.

Matchfakta

Division 3 A dam

Hangvar SK – Kungsängens IK 2–0 (2–0)

Målskyttar: Theresa Olson, Sandra Kollberg

Division 3 B dam

Skogås-Trångsunds FF – Dalhem IF 0–5 (0–4)

Målskyttar: Mary Wanjiku Kinuthia 2, Ella Prinz, Frida Erlandsson, Emma Ylander

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!