Målsuccén fortsätter – forwarden uppe i 50

Alexander Ahl fortsätter att ösa in mål i Kalmar FF. Tidigare i veckan byttes han in mot Öster i U21-allsvenskan och gjorde mål på sin första bolltouch. Målet blev matchavgörande – och var anfallarens 50 den här säsongen.

Alexander Ahl Holmström avgjorde derbyt mot Öster. Målet var hans 50:e den här säsongen.

Alexander Ahl Holmström avgjorde derbyt mot Öster. Målet var hans 50:e den här säsongen.

Foto: Nichlas Pettersson

Fotboll2018-10-25 19:25

19-årige Alexander Ahl Holmströms smått osannolika målform håller i sig.

I Smålandsderbyt mot Öster i början av veckan slog han till igen. Den FC Gutefostrade anfallaren inledde U21-matchen på bänken och kom in efter en kvart i andra halvlek. Ställningen var 1–1 och matchen stod och vägde. Ahl Holmström hade bara varit inne på planen i någon minut innan han satte 2–1 och blev matchhjälte.

– Det kom ett inspel och jag höll mig framme i boxen. Min första bolltouch efter att jag byttes in faktiskt, säger Alexander Ahl Holmström.

Målet var hans 50:e i Kalmars rödvita tröja i år.

– Shit, det är ganska sjukt när jag tänker på det. Tror aldrig det har hänt mig tidigare, inte ens när jag spelade sjumanna, fortsätter han.

Några dagar tidigare gjorde han fyra mål när Kalmars U19 krossade GAIS.

– Och så gjorde jag ett i U21-matchen innan, det är därför det rullat på till 50 så snabbt på slutet.

Det är inte ovanligt att spelare hamnar i målsvackor under säsongen, men så har inte fallet varit för Alexander.

– Det har gått bra sedan mars när träningsmatcherna drog igång. Jag har inte gjort mål i varje match, men nästintill.

När GA-sporten når honom på onsdagsmorgonen sitter han vid frukostbordet och förbereder sig för förmiddagsträningen med klubbens A-lag. Trots att det inte blivit några inhopp för honom i allsvenskan under oktober har han fortsatt tränat med laget.

– Jag har kört regelbundet och var med på bänken i matchen mot GIF Sundsvall. Senast mot Norrköping hade jag en känning i låret och var inte med. Det är dumt att riskera något.

I höst har det blivit två inhopp i högsta ligan. Han fick debutera mot Häcken för en knapp månad sedan och kom in med tio minuter kvar att spela. Några dagar senare blev det ett nytt inhopp mot Brommapojkarna med kvarten kvar att spela.

– Jag gör bara det tränarna säger till mig. Mot Sundsvall vet jag inte om jag var nära att få komma in. Vissa spelare behövs i olika situationer.

Säsongen lider mot sitt slut och kanske blir det inte fler mål i år. Mötet mot Öster var sista matchen i U21. En match återstår för Kalmars U19 och fyra omgångar av allsvenskan.

– U19 avslutas i helgen och jag vet ännu inte om jag ska spela, eller om jag blir uttagen i a-laget. Jag kör bara på och försöker spela mitt spel, oavsett vilken serie det är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!