Mambo Mumba om streckstriden: "Do or die"

FC Gute går en kamp om överlevnad i division 2. Tränaren Robert Mambo Mumba tror på sitt lag inför hemmamötet mot serieledande Åtvidaberg, en match som Helagotland.se direktsänder.

Robert Mambo Mumba är laddad inför streckstridens avgörande i division 2 södra Svealand.

Robert Mambo Mumba är laddad inför streckstridens avgörande i division 2 södra Svealand.

Foto: Mattias Karlsson

Fotboll2020-10-04 06:57

Tre omgångar återstår och FC Gute befinner sig på negativ kvalplats i en getingbo-liknande tabell. 

– Vi måste vara försiktiga och noggranna i hur vi tar oss an den här matchen. På pappret är de favoriter, samtidigt har vi mycket att spela för. Det är en viktig match för oss, vi vill vara på säker mark så tidigt som möjligt, gärna innan sista omgången, säger Robert Mambo Mumba  angående söndagens hemmamatch. 

Gute har fyra matcher utan förlust och går in i matchen med god energi.

– Sedan vi ändrade vår uppställning har vi varit på rätt spår gällande resultaten. Efter den usla starten fick vi ändra vårt spelsätt och fokusera helt på att ta poäng. Nu spelar det ingen roll hur det ser ut, vi slåss för varje poäng som behövs för att hålla oss kvar. 

Efter Åtvidaberg väntar för FC Gutes del matcher mot Newroz och Assyriska IF Norrköping, seriens bottenlag. Därmed har Gute sitt öde i egna händer.

Mambo Mumba känner stort hopp om att Gute ska reda ut situationen och klara sig kvar utan att behöva kvala för det. 

– Jag är en positiv kille. Det är tre avgörande matcher och killarna är medvetna om att de behöver visa karaktär. Var och en av matcherna är en kamp för överlevnad. Det är "do or die" för oss. 

Söndagens match FC Gute–Åtvidabergs FF direktsänds på helagotland.se. Avspark 13.00 (försnack från 12.55), med Andreas Åberg och Jan Melle som kommentatorer. 

Ni ser matchen här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!