Många lag anmälda till DG Cup – slår senaste siffran

I dag stänger anmälan till futsalturneringen DG Cup. Arrangören FC Gute kan konstatera att man kommer har klart fler anmälda lag än förra gången. “Det är kul att cupen, som var drabbad under pandemin, kan växa på sig ganska snabbt”, säger Mikael Persson från FC Gute.

234 lag var vid lunchtid på torsdagen anmälda till DG Cup.

234 lag var vid lunchtid på torsdagen anmälda till DG Cup.

Foto: Malin Stenström

Fotboll2023-12-21 12:55

Den sista helgen i januari är det dags för den årliga inomhusturneringen DG Cup. FC Gute, som arrangerar cupen, förlängde nyligen anmälningsstiden fram till dagens datum, och man kan nu, med en dryg månad kvar till start, slå fast att det blir ett klart bättre deltagande än senast det begav sig.  

Vid lunchtid på torsdagen hade 234 lag anmält sig, det att jämföra med 205 förra gången.  

2019, före coronapandemin, var 236 lag anmälda, och FC Gute hoppas nu kunna passera den siffran.  

– Lagen som är tolv år och yngre spelar inte slutspel, så där kan lag i princip anmäla sig en bit in i januari, säger kanslichefen David Bergqvist. 

DG Cup är en viktig inkomstkälla för FC Gute, och klubben ser positivt på antalet anmälningar till den kommande turneringen.  

– Det är roligt för gotländsk fotboll och gotländsk idrott. Det är kul att cupen, som var drabbad under pandemin, kan växa på sig ganska snabbt, säger Mikael Persson, kanslist och tränare för FC Gute United. 

På torsdagskvällen kommer seniorturneringen att lottas. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!