Målkalas och häftiga upphämtningar. Gotlandsfyrans smygpremiär mellan Klintehamn och IFK Visby B bjöd på det mesta utom en vinnare.

Klintehamn IK

Fotboll2024-04-23 21:48

Gotlandsfyran smygstartade under tisdagskvällen när Klintehamn och IFK Visby B drabbade samman i Hemse.

Och det var gästerna som inledde målkalaset när Theo Marquart satte 1–0 på en frispark som KIK-målvakten missbedömde redan efter fyra minuter.

Klintehamn svarade genom väldige Vilmer Niklasson på topp efter en kvart, men två snabba mål inom loppet av två minuter skickade Västerhejdelaget till pausvila med 3–1.

– Det är två psykologiskt tunga mål vi får emot oss, men här visar vi samtidigt att vi är starka mentalt, säger Tomas Holmqvist, tränare i KIK.

IFK Visby var dominanta i bollinnehavet medan KIK väntade in rätt lägen för kontringar.

De skulle också komma och den lilla tappra publiken fick se en mäktig upphämtning när KIK ökade takten sista kvarten. Vilmer Niklasson gjorde sitt andra och tredje mål för säsongen och Linus Edholm krönte vändningen med sitt 4–3-mål.

– Han är bra på det här. Han är rätt bra tränad, men hade vi fått honom ännu lite bättre tränad och mer rörlig så hade fler klubbar fått upp ögonen för honom, säger Holmqvist.

Ledningen blev dock kortvarig och IFK Visby fick sista ordet i matchen när Edvin Persson fastställde slutresultatet – 4–4 – efter 86 minuter.

– Som matchen artar sig så måste vi vara rätt nöjda med 4–4, men visst vi har 4–3 och fortsätter att mala på med 3–5–2. Vi borde kanska tagit hem en gubbe till, säger Tomas Holmqvist, tränare i KIK.

Under onsdagskvällen fortsätter första omgången med Visby Bois–Fardhem Garda samt Levide–Hangvar.

undefined
Vilmer Niklasson gjorde tre mål i premiären.

Matchfakta

Gotlandsfyran

Klintehamn–IFK Visby B 4–4 (1–3)

0–1 (4) Theo Marquart, 1–1 (15) Vilmer Niklasson, 1–2 (42) Viktor Hägbom, 1–3 (44) Edvin Persson, 2–3 (76) Vilmer Niklasson, 3–3 (78) Vilmer Niklasson, 4–3 (84) Linus Edholm, 4–4 (86) Edvin Persson.

Publik: 25 (Hemse).