Ny förlust gör läget än mer utsatt

FC Gutes utgångsläge i division 2 ser allt dystrare ut. I lördags föll man med 3–1 borta mot Hudiksvall.

Poängflödet har sinat ordentligt för FC Gute efter sommaruppehållet, och nu är laget på allvar indraget i bottenstriden.

Fotboll2019-09-14 16:44

FC Gute är inne i en jobbig trend. Lördagens bortamatch mot tabellfemman Hudiksvall slutade i förlust med 3–1. Efter sommaruppehållet har laget ännu inte vunnit, på åtta matcher har det blivit fyra oavgjorda och fyra nederlag.

– I dag var det ändå mycket som var helt okej, bortsett från resultatet, säger Gutetränaren Mikael Waktel.

Hudiksvall började matchen bäst. Efter 18 minuter tog de ledningen genom Niklas Dahlström. Efter en hörna lade Dahlström beslag på andrabollen och hans skott letade sig in i nät genom myllret av spelare i straffområdet.

– Det var överlag en match som inte hade så mycket målchanser, det var mest spel på mitten.

I andra halvlek fick Gute successivt mer att säga till om.

– Vi fick mer grepp om händelserna och skapade lite bättre tryck och vi fick också kvitteringen så småningom.

Theodor Malmerfeldt gjorde målet efter 76 minuter. Det resultatet kom dock inte att stå sig särskilt länge. Tre minuter efter kvitteringen fick hemmalaget en straff, som i Gutelägrets ögon var billig. Cihan Sener gjorde inget misstag från elva meter och Hudik var åter i ledning.

–  Sedan försökte vi forcera och satsade framåt.

Det kom att straffa sig bakåt i matchminut 84.

– Vi chansade lite men tappade boll i fel läge och gick bort oss, de gör 3–1 efter en omställning.

Gute är skadedrabbat och kom till spel utan Filip Hägglund, Viktor Walldén, Niilo Hautila och Steven James. Därtill skadade Gustaf Nordkvist lårets baksida i lördagens match och tvingades utgå i öppningen av andra halvlek.

Förlusten innebär att Gute med fyra återstående omgångar inte får något andrum i tabellens nedre regioner. Konkurrenterna Skiljebo och Mora vann sina matcher vilket innebär att Gute nu befinner sig på elfte plats, med två poäng till godo till just Mora på kvalplatsen. En poäng bakom Mora återfinns Valbo på nedflyttningsplats. Mikael Waktel är dock inte alltför oroad.

– Vi har fortfarande allt i egna händer, säger Mikael Waktel.

MATCHFAKTA

Hudiksvall 3

FC Gute 1

Mål: 1–0 (18) Niklas Dahlström, 1–1 (76) Theodor Malmerfeldt, 2–1 (79) Cihan Sener, 3–1 (83) Daniel Eliasson

Laguppställning Gute: Eric Lönn - Benjamin Sohl, Viktor Segerlund (K), Gustaf Nordkvist (David Rasmusson 48), Joel Elofsson - William Jan, Shafik Zzimula, Mikael Rynell (Karl Östberg 86) - Villiam Dahlström, Anton Nygren (Emil Drugge Stals 75), Theodor Malmerfeldt