P18-coachen om kritiska läget: "Det är för dåligt"

Målskyttet lossnade – men serieledande IFK Värnamo var numret för stort. P18 åkte på säsongens tionde förlust och går nu på semester på nedflyttningsplats. "Det duger liksom inte", säger tränaren Per Nordström.

P18 IK - IFK Värnamo

P18 IK - IFK Värnamo

Foto: Kalle Forssell

Fotboll2024-06-29 14:33

Vårsäsongen är över, och för P18:s del kommer nog sommaruppehållet lägligt. 

Lördagens hemmamatch på Gutavallen mot serieledande IFK Värnamo slutade med en klar seger för gästerna, och det innebar P18:s fjärde raka (och totalt tionde) förlust. 

P18 hade en fin period i inledningen av den andra halvleken efter att lagkaptenen Lina Appelgren reducerat till 2–4, men i den 69:e minuten dödades hoppet när Värnamos Mimmi Strömgren gjorde sitt andra mål för dagen. 

Resultatet 3–5 var till slut odiskutabelt.

– Det är ett jättebra lag, det ska vi inte sticka under stolen med. De leder serien och har klasspelare på nästan varje position. Jag tycker ändå att vi gör det riktigt bra spelmässigt, de är lite frustrerade stundtals över att de inte får igång sitt spel. Det ska vi vara nöjda med, men vi släpper in alldeles för billiga mål idag, säger Per Nordström. 

undefined
P18 IK - IFK Värnamo
undefined
P18 IK - IFK Värnamo

Efter 13 matcher och med halva serien spelad står det klart att P18 endast spelat ihop fem poäng. 

 – Det är så klart tungt, men vi kommer att jobba in i det sista och göra allt vi kan. Vi ska inte åka ur, så är det bara. Det är vi alla inställda på, säger Emma Sandström, som tror att uppehållet blir nyttigt för P18. 

– Det tror jag absolut. Vi behöver vila och samla oss lite, och prata igenom den kommande höstsäsongen så att vi alla börjar på samma bana och gör det bästa av det. 

undefined
P18 IK - IFK Värnamo
undefined
P18 IK - IFK Värnamo
undefined
P18 IK - IFK Värnamo

P18 är förankrat i botten av tabellen och läget blir för varje förlust mer och mer kritiskt.  

– Ja, det är för dåligt. Tittar man på siffrorna är det för dåligt. Det är fortfarande 13 omgångar kvar och en jäkla massa poäng att ta. Det får vara vårt fokus nu, att för varje match göra det bättre och bättre. Vi skakar ändå om Värnamo litegrann idag, och det kan vi bära med oss, säger Per Nordström.

P18 har under hela våren haft problem med sitt målskytte och offensiva spel, och därför kunde P18:s tränare vara nöjd med att man ändå gjorde tre mål på serieledarna. 

– Det är jätteglädjande och skönt, och vi hade några riktigt fina lägen till. 

– Jag skulle säga att det har släppt lite. De sista 3-4 matcher har vi gjort mål och framför allt skapat chanser. Tidigare var vi rätt uddlösa.

undefined
P18 IK - IFK Värnamo

P18:s nästa match spelas 3 augusti hemma mot Husqvarna, och en uppryckning i höst krävs om man inte ska åka ur division 1. 

– Vi måste göra allt ett snäpp bättre, för vi ligger där vi ligger. Det duger liksom inte, säger Nordström. 

Finns tron i laget på att ni fixar det här? 

– Det får du fråga tjejerna, men jag tror på det i alla fall. Jag tycker att vi visar det idag. Faktiskt en heroisk insats med tanke på skitmålen de får i jobbiga lägen. Tjejerna ger järnet ända in i kaklet, och det tycker jag är superhärligt att se. Jag hoppas att vi med lite rast och vila kan hitta ny energi för det finns mycket vilja i laget. 

undefined
P18 - Värnamo
undefined
P18 IK - IFK Värnamo

Matchfakta

Division 1 mellersta

P18 IK – IFK Värnamo 3–5 (1–3) 

Första halvlek: 0–1 (4) Maria Möller Thomsen, 0–2 (25) Julia Weidenmark, 1–2 (39) Lova Andersson, 1–3 (42) Mimmi Strömgren. 

Andra halvlek: 1–4 (47) Sefika Muratovic, 2–4 (58) Lina Appelgren, 2–5 (69) Mimmi Strömgren, 3–5 (90+6) Lova Andersson. 

P18:s startelva: Kaisa Nilsson – Lolita Zizyte (ut 88, Elvira Wanlayaphol Sporre), Alice Salomonsson, Natsumi Taketa, Minna Lindgren – Lina Appelgren, Vendela Karlsson (ut 79, Vendela Säldemar) – Sanna Forsberg (ut 71, Agnes Nilsson), Emma Sandström, Lova Andersson – Junie Ström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!