P18 illa ute efter att ha blivit utklassat av topplaget

P18 fick lämna Finnvedsvallen med tunga steg. IFK Värnamo vann med utklassningssiffrorna 5–0.

P18 föll stort i Värnamo.

Fotboll2024-10-19 14:53

Ett P18 i extremt poängbehov för att rädda kontraktet i division 1 var aldrig nära att skrälla mot ett formstarkt IFK Värnamo som slåss om uppflyttning.

Hemmalaget gjorde processen kort med laget från Gotland och redan efter en halvtimmes spel var matchen avgjord.

Detta efter en blytung tio minuters period där hemmalaget gjorde 3–0 på gästerna.

Josephine Nielsen satte 1–0 på volley från straffområdeslinjen, 2–0 och 3–0 kom på omställningar.

Och om gästerna fick upp hoppet om en eventuell reducering i pausen så släcktes det definitivt fyra minuter in i andra halvlek då Sefika Muratovic satte 4–0.

I slutminuterna gjorde Värnamo även 5–0 efter att Mimmi Strömgren gjort sitt andra för dagen.

P18 får nu ställa sitt hopp till tabelljumbon Värmdö som möter Gideonsberg under söndagen. Skulle Gideonsberg vinna står det klart att P18 åker ur division 1.

Matchfakta

Division 1 mellersta

IFK Värnamo–P18 5–0 (3–0)

1–0 (19) Josephine Nielsen, 2–0 (21) Mona Chahrour, 3–0 (28) Mimmi Strömgren, 4–0 (49) Sefika Muratovic, 5–0 (88) Mimmi Strömgren.

P18:s startelva: Karolina Axelsson – Alice Salomonsson, Natsumi Taketa, Minna Lindgren (78) – Junie Ström, Vendela Karlsson (88), Lina Appelgren, Olena Lymar – Lova Andersson, Moa Eklöf, Agnes Nilsson.

Byten: Vendela Säldemar (in 78), Julia Farinder (in 88).