Pontus Mårtensson i målform när Hangvar/Fårö B vann

Bortalaget Hangvar/Fårö B tog hem de tre poängen efter seger mot Visby AIK B i division 5 Gotland herr i fotboll. 3-4 (1-2) slutade söndagens match.

Visby AIK B förlorade mot Hangvar SK B/Fårösund B

Fotboll2024-09-22 19:56

Hangvar/Fårö B:s ledare Thage Söderdahl om matchen:

- Känns bra att vinna sista matchen, efter att det bara har blivit en förlust under säsongen. Serieseger med ett B-lag i division 5 från landsbygden är vi riktigt nöjda med.

Marcus Ewen blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål efter 86 minuter.

Segern var Hangvar/Fårö B:s nionde på de senaste tio matcherna.

Matchen förblev jämn målmässigt till Hangvar/Fårö B tog ledningen i 25:e minuten, genom Pontus Mårtensson.

Laget gjorde också 0-2 strax före paus, återigen genom Pontus Mårtensson.

Visby AIK B reducerade till 1-2 i slutet av första halvleken, genom Abbas Khaliqi. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Gustav Thålin och ökade ledningen för Hangvar/Fårö B.

Emrik Lindberg reducerade för Visby AIK B med knappa kvarten kvar.

Isak Eklöf kvitterade för Visby AIK B i 80:e minuten.

Bara sex minuter senare var det Marcus Ewen som såg till att Hangvar/Fårö B tog ledningen.

Det här var Visby AIK B:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Hangvar/Fårö B:s fjärde uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången innebär att Visby AIK B slutar på sjunde plats och Hangvar/Fårö B på första plats. Hangvar/Fårö B är klart för avancemang.