SE BILDERNA: Levide tog hem division fyra på Gotland

Levide besegrade Fårösund GoIK på hemmaplan med betryggande 4-0. Därmed är Levide klara segrare i division fyra herrar på Gotland. "Det här betyder mycket för Levide som byggd", säger tvåmålsskytten Peter Öhman.

Levide säkrade seriesegern på hemmaplan med en match kvar att spela.

Levide säkrade seriesegern på hemmaplan med en match kvar att spela.

Foto: Erik Daun

Fotboll2020-09-26 19:20

Levide behövde en vinst för att säkra segern i division fyra herrar på Gotland och därmed få en direktplats till division tre den kommande säsongen. För motståndet denna eftermiddag stod Fårösund som senast slog Levide på hemmaplan med 3-2.

Det blev en smakstart för Levide som tog ledningen med 1-0 efter bara fem minuter genom målsprutan Peter Öhman. 

– Jag får en fin djupledsboll från kanten, går med och gör en tvåfotare. Sen rundade jag målvakten och la in den. Riktigt skön start på matchen var det, säger Peter Öhman i Levide.

Hemmalaget trummade på och innan halvtid hade man hunnit göra 2-0 genom Ali Ayubi, framspelad av Peter Öhman. 

Efter paus var Fårösunds GoIK klart aggressivare och skapade chanser framåt. Men det hjälpte inte när Levide hade siktet inställt på serieseger. När Peter Öhman blev neddragen i straffområdet i den 73 minuten tog han själv hand straffen och la kyligt in bollen i det nedre högra hörnet.

Innan matchen var färdigspelad stod det 4-0 till Levide som därmed är klara seriesegrare med en omgång kvar att spela. 

– Det här betyder mycket för Levide som byggd. Vi har många eldsjälar runt omkring laget som jag vet har längtat efter det här, säger Peter Öhman.

Även spelande tränaren Pontus Björklund var märkbart tagen och nöjd efter slutsignalen. 

– Det är helt underbart. Speciellt när vi vinner två år i rad. I år var vi inte favorittippade men slår underifrån och gör det på det sättet vi gör, det är riktigt kul, säger han. 

Han menar att det hade varit något speciellt att få dela ögonblicket med hela sin publik. Omkring 50 personer fanns på plats för att se matchen, men det saknades något, menar tränaren. 

– Det är så himla tråkigt att vi inte får fira med vår kära publik idag. Det hade varit en mäktig känsla att få fira med några hundra personer här i Levide, säger han. 

När domaren blåste av matchen efter 90 minuter plus tilläggstid sprang spelarna på bänken ut med guldhattar på planen och omfamnade sina lagkamrater.

– För Levide som ort och för fotbollsgotland i stort så är det här riktigt bra. Med Levide i division tre och om Gute håller sig kvar i tvåan så ser det ljust ut för fotbollsgotland framöver, säger han. 

 Matchfakta

Levide IF 4 

Fårösunds GoIK 0

Målen: 

1-0 (5) P.Öhman, 2-0 (32) A. Ayubu, 3-0 (73) P. Öhman, 4-0 (83) J. Bodin.

Segerjubel efter 1-0 målet.
Segerjubel efter 1-0 målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!