Seger för Stenkyrka hemma mot Visby AIK

Hemmalaget Stenkyrka tog hem segern mot Visby AIK i division 4 Gotland herr i fotboll. 4-2 (3-1) slutade matchen på lördagen.

Stenkyrka IF vann mot Visby AIK

Stenkyrka IF vann mot Visby AIK

Foto: Montage

Fotboll2024-09-14 17:03

- Vi gör en bra första halvlek. AIK tar dock ledningen med 0-1 efter en bjudning av oss. Efter det har vi det mesta av spelet och är det tyngre laget. 3-1 är i underkant efter 45 minuter. I andra halvlek är det AIK som har mer av spelet. När AIK kvitterar till 3-2 blir det lite nerv i matchen. Vi är dock det bättre laget idag sett till hela matchen och vinner rättvist till slut, tyckte Stenkyrkas tränare Ola Johansson, efter matchen.

Gästande Visby AIK gjorde första målet. Jakob Ström gjorde målet, redan i 17:e minuten.

Stenkyrka kvitterade till 1-1 i 20:e minuten, genom Lars Leertouwer.

Laget tog ledningen bara fyra minuter senare genom Teddy Magnusson.

Stenkyrka gjorde 3-1 i 35:e minuten, när Linus Johansson fick träff. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Jakob Ström träff på nytt och reducerade åt Visby AIK. Mer än så blev det dock inte för Visby AIK.

Men med sex minuter kvar att spela ökade Stenkyrka ledningen genom Amadeus Hansson. Hansson fullbordade därmed Stenkyrkas vändning.

Med två omgångar kvar är Stenkyrka på sjätte plats i tabellen, medan Visby AIK är på sjunde plats.

Stenkyrka tar sig an Visby Bois i nästa match borta onsdag 18 september 19.00. Visby AIK möter FardhemGarda hemma lördag 21 september 14.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!